Svečano obilježen početak rada vrtića "Kadifica" na Dobrinji

24.09.2014. 09:05 / Izvor: eKapija.ba

Početak rada vrtića "Kadifica" na Dobrinji, u čiju je adaptaciju Općina Novi Grad investirala blizu 100. 000 maraka, danas je svečano obilježen priredbom za djecu pod sloganom "Pruži mi ruku prijateljstva".

Početak rada vrtića "Kadifica" na Dobrinji, u čiju je adaptaciju Općina Novi Grad investirala blizu 100. 000 maraka, danas je svečano obilježen priredbom za djecu pod sloganom "Pruži mi ruku prijateljstva".

Svečanosti su prisustvovali načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, pomoćnik Općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni integrisani razvoj Elvir Resić, kao i predstavnici Javne ustanove "Djeca Sarajeva" Kantona Sarajevo i roditelji čija djeca borave u ovom vrtiću.

Prostor u ulici Hamdije Kapidžića na broju 2, gdje je prije rata bio smješten vrtić "Kadifica", a koji je tokom ratnog perioda koristila Dobrinjska gimnazija, dugo vremena je bio devastiran. Međutim, prostor je u proteklom periodu potpuno adaptiran i prilagođen potrebama vrtića, tako da su stanovnici Dobrinje početkom ove školske godine dobili potpuno nov vrtić za boravak najmlađih sugrađana u ovom dijelu općine Novi Grad. Naime, od 1. septembra ove godine u "Kadifici" boraviti oko 60 mališana podijeljenih u dvije odgojne grupe.

"Ovdje je postojala velika potreba za prostorom za boravak najmlađih. Sretan sam da smo ovaj prostor uspjeli obnoviti i da je JU 'Djeca Sarajeva' uspjela obezbijediti neophodnu opremu, kako bi obezbijedili adekvatne uslove za boravak naših mališana", kazao je načelnik Efendić prilikom obraćanja prisutnima.

Istakao je da početak rada ovog vrtića ne bi bio moguć bez podrške vršioca dužnosti premijera Vlade Kantona Sarajevo Muhameda Kozadre, koji je dao saglasnost za zapošljavanje šest novih uposlenika u ovoj Javnoj ustanovi, čime su se stekli uslovi za rad.

Direktorica JU "Djeca Sarajeva" Mirjana Jovanović – Halilović rekla je da je zahvaljujući podršci Općine Novi Grad Sarajevo, ova odgojno – obrazovna ustanova od početka školske 2014. /2015. godine bogatija za još jedan vrtić.

"Veliki je značaj u današnje vrijeme da lokalna zajednica prepozna važnost predškolstva i to da je ključ uspjeha ulaganje u naše najmlađe", rekla je Jovanović – Halilović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti