Vijeće ministara danas o odluci Vijeća Europe za Sejdić-Finci

29.12.2014. 08:46 / Izvor: eKapija.ba
Vijeće ministara danas o odluci Vijeća Europe za Sejdić-Finci

Vijeće ministara BiH danas bi u Sarajevu trebalo da razmatra informaciju o odluci Komiteta ministara Savjeta Evrope o provođenju odluke Europskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu Sejdić i Finci protiv BiH.

Vijeće ministara BiH danas bi u Sarajevu trebalo da razmatra informaciju o odluci Komiteta ministara Savjeta Evrope o provođenju odluke Europskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH", čiji je predlagač Ured agenta Vijeća ministara BiH pred Europskim sudom za ljudska prava.

 Na dnevnom redu sjednice je i informacija o provedenim aktivnostima s ciljem prodaje objekta u Washingtonu dobijenog sukcesijom imovine bivše SFRJ i Prijedlog odluke o prodaji objekta u Washingtonu , saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Pred ministrima će se naći i Nacrt ugovora o grantu /Projekat centralnog grijanja Prijedor/ između BiH, Republike Srpske, "Toplana" Prijedor i Europske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na na investicioni grant iz SIDA - EBRD Fonda za ekološke i klimatske programe, sa osnovama za zaključivanje ovog ugovora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti