Kompanija M:tel ispunila međunarodne standarde za bezbjednost informacija

29.12.2014. 10:40 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija M:tel ispunila međunarodne standarde za bezbjednost informacija

Certifikat o ispunjavanju zahtjeva standarda ISO 27001:2013 izdao je akreditovani TÜV Austria Holding AG, koji potvrđuje da Mtel efikasno primjenjuje politiku upravljanja bezbjednošću informacija.

U decembru mjesecu 2014. godine, M:tel je dobio certifikat kojim se potvrđuje da ova kompanija potpuno ispunjava zahtjeve međunarodnog standarda za bezbjednost informacija ISO 27001:2013, saopćeno je iz M:tela. M:tel je prva kompanija u regionu koja je certifikovana za unaprijeđenu ediciju standarda ISO 27001 iz 2013. godine.

Certifikat o ispunjavanju zahtjeva standarda ISO 27001:2013 izdao je akreditovani TÜV Austria Holding AG, koji potvrđuje da Mtel efikasno primjenjuje politiku upravljanja bezbjednošću informacija. Nezavisni tim za provjeru je potvrdio da je u kompaniji evidentna "visoka svijest i opredjeljenje svih ispitanika za sistem bezbjednosti informacija", kao i da je M:tel "u potpunosti i impresivno implementirao sve zahtjeve standarda ISO/IEC 27001:2013".

Primjenom Politike bezbjednosti informacija obezbjeđuje se očuvanje povjerljivosti, integriteta i dostupnosti  informacija u procesima kojima se nude usluge Mtel poslovnim korisnicima. Ovaj certifikat potvrda je ozbiljnog pristupa kompanije Mtel pitanju smanjivanja rizika za bezbjednost informacija na najmanju moguću mjeru, kao i dokaz da na pravi način i pravovremeno postupa sa poznatim rizicima koji mogu postojati po bezbjednost informacija.

Dobijanjem ovog međunarodnog certifikata M:tel se pridružio grupi renomiranih svjetskih telekom operatora i još jednom potvrdio svoju opredijeljenost za konstantno podizanje kvaliteta poslovanja i učvršćivanje korporativnog imidža kompanije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti