Austrijanci zainteresovani za drvni sektor u BiH

12.01.2015. 11:27 / Izvor: eKapija.ba

Predstavnici Trgovinskog odjela Austrijske ambasade u BiH posjetili firmu za projektovanje i proizvodnju namještaja "Ećo Company" i Centar za specijalističke edukacije "Format"...

Predstavnici Trgovinskog odjela Austrijske ambasade u BiH "Advantage Austria" posjetili su firmu za projektovanje i proizvodnju namještaja "Ećo Company" i Centar za specijalističke edukacije "Format", saopćeno je iz firme "Ećo Company".

Direktor firme Ećo Company, Suad Ećo prezentirao je rad kompanije i dosadašnju dobru saradnju sa austrijskim firmama kada su u pitanju repromaterijali i mašine.

Također, "Ećo Company" projektovala je i izvela radove u nekoliko enterijera u Austriji.

Advantage Austria predstavila je svoje aktivnosti u Bosni i Hercegovini i planove za budućnost vezane za uvezivanje ova dva tržišta kroz saradnju savremenih kompanija. Veliki interes pokazali su prema drvnom sektoru, kao perspektivnoj grani u BiH.

Predstavnici trgovinskog odjela Austrijske ambasade iznijeli su svoj pozitivan dojam na postojanje savremenih i naprednih firmi u industriji namještaja, kakva je firma "Ećo Company". Posebno ih je dojmio Centar za specijalističke edukacije "Format", koji se bavi neformalnim obrazovanjem odraslih osoba i koji kroz svoje praktične obuke osposobljava osobe za rad u realnom sektoru.

Razgovaralo se i o predstojećem eventu koji će organizovati Adventage Austria, s ciljem okupljanja najreprezentativnijih firmi iz drvnog sektora BiH i Austrije, a na kojem će se predstaviti i Ećo Company. 

Ećo Company i Centar Format su izrazili veliko zadovoljstvo i čast da započnu suradnju sa Trgovinskim odjelom Austrijske ambasade u Sarajevu, te se nadaju uspješnim zajedničkim projektima u budućnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti