Date prethodne suglasnosti na dodjelu sredstava revolving fonda

15.04.2015. 08:42 / Izvor: eKapija.ba
Date prethodne suglasnosti na dodjelu sredstava revolving fonda

Drugom, jučer donesenom Odlukom je Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda putem dodjele kredita za 2014. godinu privrednom društvu "Grupex" d.d. Velika Kladuša, u iznosu od 300.000 maraka.

Federalna vlada je Odukom dala prethodnu suglasnost na izmjenu Rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno financiranje projekata putem dodjele kredita za 2014. godinu privrednom društvu "Saraj¬komerc" d.o.o. Gornji Vakuf u iznosu od 290.908,48 maraka.

Kako je priopćeno iz federalne Vlade, do izmjene je došlo nakon što je "Saraj-komerc" dostavio Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije zahtjev za odobrenje prenamjene kreditnih sredstava.

Naime, prvobitnim zahtjevom sredstva su tražena za nabavku opreme potrebne za puštanje u rad linije površinske zaštite cink¬nikl. U međuvremenu su dogovoreni novi poslovi koji su uticali na promjenu plana u korist nabavke mašine za proizvodnju struganih dijelova.

Drugom jučer donesenom Odlukom je Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda putem dodjele kredita za 2014. godinu privrednom društvu "Grupex" d.d. Velika Kladuša, u iznosu od 300.000 maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti