Dostupni finansijski pokazatelji za više od 7.000 firmi iz RS

20.04.2015. 13:38 / Izvor: eKapija.ba
Dostupni finansijski pokazatelji za više od 7.000 firmi iz RS

Nakon što su o prošlog mjesesa dostupni finansijski pokazatelji za 19.121 pravnih lica registrovanih kao d.o.o. i d.d./a.d. na prostoru Federacije BiH, od danas je dostupna baza i za firme iz Republike Srpske.

I ove godine Agencija TEC d.o.o., vlasnik najveće funkcionalne baze podataka privrednih subjekata u BiH www.bon.ba i Poslovni portal eKapija.ba uložili su maksimalan napor da u što kraćem vremenskom roku svojim korisnicima omoguće dostupnim dio podataka iz finansijskih izvještaja za 2014. godinu.

Nakon što su od prošlog mjesesa dostupni finansijski pokazatelji za 19.121 pravnih lica registrovanih kao d.o.o. i d.d./a.d. na prostoru Federacije BiH, od danas je dostupan dio finansijskih izvještaja za firme iz Republike Srpske za 2014. godinu.

Tačnije, radi se o 7.015 pravnih lica sa prihodom većim od 50.000 KM.

Kao što je već poznato, na uvidu su podaci o broju uposlenih, status transakcijskih računa pravnih lica i samostalnih poduzetnika, broj aktivnih i blokiranih računa, te broj blokiranih dana, zatim finansije koje se odnose na ukupan prihod i sveobuhvatnu dobit.

Podaci se nalaze u rubrici Registar, pojedinačno za svaki profil firme u Republici Srpskoj koja je predala finansijski izvještaj za proteklu godinu.

Finansijski pokazatelji na usluzi su klijentima portala eKapija.ba u sklopu PREMIUM Paketa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti