Citroen na tržištu BiH posljednjih godina povećava udio

19.06.2015. 11:57 / Izvor: eKapija.ba
Citroen na tržištu BiH posljednjih godina povećava udio

Trenutno su četvrta najpopularnija marka automobila u BiH i prva među francuskim proizvođačima. U prvih pet mjeseci 2015. godine prodali 190 vozila.

Francuski Citroen posljednjih godina bilježi sve veći tržišni udio u Bosni i Hercegovini i nerijetko se mogu primjetiti vozila ove marke na našim cestama.

Kako je za Poslovni portal eKapija.ba izjavio šef sektora prodaje Citroena za Bosnu i Hercegovinu Marko Trstenjak, Citroen je trenutno četvrta najpopularnija marka automobila u BiH i prva među francuskim proizvođačima.

"Zahvaljući prvenstveno profesionalnosti naših servisera i prodavača Citroena u BiH primjetno je povećanje naših vozila na cestama u BiH. Dostupnost rezervnih dijelova u Bosni i Hercegovini ista je kao i u svim zemljama Evrope i svi se proizvode po istim standardima, te se redovno dostavljaju ovlaštenim serviserima iz centralnog lagera", naveo je Trstenjak.

Kazao je da u BiH trenutno ima šest ovlaštenih servisera, koji pohađaju tehničku obuku kao i svi serviseri u Evropi i služe se istim alatima i podležu istim standardima.

Pojasnio je da je opremljenost servisa sa diagnostičnim i ostalim alatima po standardima Citroena koji važi isto za sve dilere u Evropi.

"U BIH imamo servisna mjesta u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Vitezu i Banja Luci. Citroenova servisno prodajna mreža u BIH veoma je dobra i ponosni smo na kvalitetu i standarde koji servisi pružaju klientima", rekao je Trstenjak.

Govoreći o novim premijerama vozila, Trstenjak je naveo da je ove godine u Mostaru predstavljena nova linija modela C4 i da je bila veoma dobro popraćena medijama.

 

U prvih pet mjeseci prodali 190 vozila

Trstenjak je spomenuo da je u prvih pet mjeseci ove godine u BIH prodano 190 vozila marke Citroen, a ukupno u tom razdoblju bilo je registriranih 2.944 vozila svih marki.

Citroen je u ovom periodu bio četvrta najprodavanija marka autompobila, odmah iza Volkswagena, Škode i Opela.

K.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti