Na sajmu u Moskvi poseban interes za Jahorinu

18.09.2015. 11:58 / Izvor: SRNA
Na sajmu u Moskvi poseban interes za Jahorinu

Na Sajmu turizma u Moskvi, na kojem Turistička organizacija Republike Srpske predstavlja kompletnu turističku ponudu Srpske, ruski turoperatori pokazali su poseban interes za Jahorinu i za banjski turizam, posebno za Banju Vrućicu.

Na Sajmu turizma u Moskvi, na kojem Turistička organizacija Republike Srpske predstavlja kompletnu turističku ponudu Srpske, ruski turoperatori pokazali su poseban interes za Jahorinu i za banjski turizam, posebno za Banju Vrućicu, rekla je Srni viši stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Milijana Glamočić.  
 
Glamočićeva je navela da je opšti utisak iz ugla turističkih agencija iz Srbije, koje u svojim programima imaju ponudu i za BiH, da su ruski turoperatori veoma zainteresovani za turističku ponudu BiH, s ciljem otkrivanja novih destinacija za svoje klijente. 
 
Ona je istakla da je sajam u Moskvi vodeći međunarodni jesenji sajam ove vrste na području Rusije i CIS zemalja na kojem se predstavlja 1.200 izlagača, a ove godine očekuje se više od 70.000 posjetilaca. 
 
"Izložbeni prostor BiH posjetila je ministar-savjetnik Ambasade BiH u Moskvi Rajna Zekić i predstavnici Predstavništva Republike Srpske u Rusiji i izrazili zadovoljstvo što smo prisutni na sajmu, jer smatraju da je rusko tržište veoma otvoreno prema balkanskim zemljama", kaže Glamočićeva.
 
Ona je dodala da je štand posjetio i ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić. 
 
Sajam turizma "OTDYKH Leisure 2015" u Moskvi održava se 21. put. Sajam je počeo u utorak, 15. septembra, a završava se sutra.
 
Zbog specifičnosti saradnje i zajedničkog nastupa sa Srbijom, akcenat Turističke organizacije Republike Srpske biće na promociji turističke ponude istočnog dijela Srpske, odnosno dijela koji graniči sa Srbijom. 
 
U fokusu promocije su i Bijeljina sa etno-selom "Stanišići", Zvornik sa tvrđavom i Zvorničkim jezerom, Andrićgrad, Foča i Nacionalni park "Sutjeska".  Posebna pažnja posvećena je i Hercegovini i Trebinju sa akcentom na vjerski turizam, kao i banjskom turizmu.
 
Iz Turističke organizacije Srpske ranije je najavljeno da se predstavljanje na Sajmu realizuje u okviru saradnje između Ministarstva turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH kojom su kao posebno interesantni projekti istaknuti kreiranje jedinstvenog turističkog proizvoda na rijeci Drini, izvođenje školskih ekskurzija, organizovanje različitih edukativnih kampova i zajednički nastup na trećim tržištima.

Na prezentacijskom pultu Bosne i Hercegovine, koji se nalazi u sklopu štanda Turističke zajednice Srbije, a koja je ove godine zemlja partner sajma u Moskvi, predstavlja se turistička ponuda cijelokupne Bosne i Hercegovine od ljetovališta, zimskih centara, banjsko- liječilišnih centara do ponuda za adrenalinski i aktivni odmor.

Već prvi dan sajma prezentacije BiH su bile posjećene od strane ruskih turoperatera i iskazan je interes za Bosnu i Hercegovinu kao poželjnu turističku destinaciju.

Vanjskotrgovinska komora BiH očekuje uspješnu predstravljanje turističkih potencijala naše zemlje i dobre poslovne rezultate na ruskom tržištu koje je za BiH od izuzetne važnosti.

BiH učestvuje kao specijalni gost Srbije, koja je ove godine zemlja partner sajma u Moskvi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti