Akcija "Sat kodiranja 2015" u OŠ Saburina

08.12.2015. 15:54 / Izvor: Akta.ba
Akcija 'Sat kodiranja 2015' u OŠ Saburina

Najveći informatičko-edukativni događaj u historiji učenja, akcija “Sat kodiranja 2015“ bit će održan u Bosni i Hercegovini u periodu od 7. do 13. decembra, 2015. godine u organizaciji Centra za promociju civilnog društva.

Najveći informatičko-edukativni događaj u historiji učenja, akcija “Sat kodiranja 2015“ bit će održan u Bosni i Hercegovini u periodu od 7. do 13. decembra, 2015. godine u organizaciji Centra za promociju civilnog društva. Akcija ima za cilj uključivanje što većeg broja osnovnih i srednjih škola, ali i nevladinih organizacija i kompanija iz Bosne i Hercegovine u proces edukacije učenika i učenica i sticanje njihovih prvih programerskih iskustava.

Ovu globalnu akciju u kojoj je do sada učestvovalo više od 100 miliona učenika i učenica iz više od 180 zemalja, pokrenula je prije nekoliko godina neprofitna organizacija CODE.ORG iz Sjedinjenih Američkih Država.

U ovaj najveći informatičko edukativni događaj u historiji učenja uključit će se i starogradska OŠ „Saburina“. U ovoj školi „Sat kodiranja“ bit će održan 10. decembra, 2015. godine s početkom u 10.45 sati. Cilj akcije je da se programiranje učenicima približi na jedan inovativan način, kroz specijalno dizajnirane lekcije.

Na poziv Općine Stari Grad Sarajevo, akciju „Sat kodiranja“ podržat će društveno-odgovorna kompanija Konzum BiH, koja će obzbijediti prigodne poklon pakete za 25 učenika OŠ „Saburina“ koji će učestvovati u realizaciji akcije "Sat kodiranja".

Događaj će svojim prisustvom uveličati i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti