Unapređenje ekonomske suradnja između BiH i Grčke

31.12.2015. 09:54 / Izvor: Akta.ba
Unapređenje ekonomske suradnja između BiH i Grčke

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić sa suradnicima primio je u posjetu ambasadora Grčke u Bosni i Hercegovini Nj.E. g. Karalosa Gadisa i ekonomskog savjetnika u Ambasadi Dimitriosa Maosa.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić sa suradnicima primio je u posjetu ambasadora Grčke u Bosni i Hercegovini Nj.E. g. Karalosa Gadisa i ekonomskog savjetnika u Ambasadi Dimitriosa Maosa. Tema sastanka bila je privredna saradnja između dvije zemlje.

Ambasador Grčke se zahvalio na prijemu i upoznao predsjednika Bojića o održavanju Prvog međuministarskog komiteta i Poslovnog foruma Bosna i Hercegovina – Grčka, koji će se održati u martu 2016. godine.

Predsjednik Bojić se zahvalio na posjeti i izrazio zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima na unapređenju ekonomskih odnosa dvije zemlje, koje su rezultirale određenim pomacima, te dodao da se nada da će Poslovni forum biti dodatni poticaj privrednicima za uspostavu čvršće suradnje. S tim u vezi, predloženo je da se u okviru Foruma upriliči potpisivanje Memoradnuma o međukomorskoj suradnji kojim će se poticati rad na zajedničkim projektima, razmjena poslovnih informacija i organizacija poslovnih delegacija.

Na kraju razgovora, zaključeno je da će se u narednom periodu nastaviti aktivnosti u cilju omogućavanja blagovremenih i kvalitetnih informacija privrednicima kako bi se unaprijedila postojeća ekonomska suradnja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti