Svečana dodjela certifikata "Moja praksa" na IUS-u

18.02.2016. 08:05 / Izvor: Akta.ba

Cilj Programa je bio da se omogući unapređenja praktičnih znanja i sticanje iskustva u aplikaciji naprednih tehnologija za nezaposlene mlade ljude kako bi se što bolje pripremili za izlazak na tržište rada.

U prostorijama Internacionalnog univerziteta u Sarajevu u utorak je upriličena svečana dodjela certifikata za učesnike 4. ciklusa programa „Moja praksa“ koji IUS realizira uz podršku USAID-a kroz projekt ''Partnership for Innovation''.Kroz program studenti su imali priliku da stu praktično znanje na stvarnim/realnim projektima uz mentorstvo inženjera iz lokalnih kompanija informatičko-komunikacijskog sektora.

Cilj Programa je bio da se omogući unapređenja praktičnih znanja i sticanje iskustva u aplikaciji naprednih tehnologija za nezaposlene mlade ljude kako bi se što bolje pripremili za izlazak na tržište rada. Ova praksa je rezultirala i ponudama za zaposlenje, što je i krajnji cilj ovog Programa.

Četvrti ciklus uspješno je savladalo 52 studenata koji su imali tromjesečnu praksu na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, te u Authority Partners Adeda Solutions, Atlant, ComTrade, GreenRiver, Media, InfoStudio, KingICT, OliveBH, Ping, Klika, 2andThree, IMTEC, ALEM sistemi, Idego, Raiffeisen bank, BIT Alliance lokalnih kompanija iz IT sektora. Ovo je jedan od programa u nizu gdje  IUS u vodstvu sa svojim profesorima izabrani kao partner na projektu USAID-a „Parthership for Innovation“ .Učesnici programa ''Moja praksa'' dolaze sa mnogih sarajevskih fakulteta i univerziteta kao što su IUS, UNSA,  Univerzitet Istočno Sarajevo, Univerzitet u Mostaru, SSST. Dobar dio polaznika je već dobio posao kao rezultat ovog treninga. Radujemo se budućim aktivnostima i doprinosu razvoju IT industrije u Bosni i Hercegovini“ –doc. dr. Jasminka Hasić-Telalović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti