"ĆIRO" na sajmu GAST u Splitu

07.03.2016. 16:05 / Izvor: Akta.ba

U sklopu projekta "Bicikliranjem kroz povijest – Revitalizacija stare uskotračne pruge 'Ćiro'“, protekloga je tjedna upriličeno predstavljanje tog projekta na 21. međunarodnom sajmu“ GAST 2016.“ u Splitu (Republika Hrvatska).

U sklopu projekta "Bicikliranjem kroz povijest – Revitalizacija stare uskotračne pruge 'Ćiro'“, protekloga je tjedna upriličeno predstavljanje tog projekta na 21. međunarodnom sajmu“ GAST 2016.“ u Splitu (Republika Hrvatska).

Štand na kojem je predstavljen projekt „Ćiro“ zainteresirao je brojne posjetitelje splitskog sajma, a u prilog tome govori i činjenica da je podijeljen skoro sav predviđeni promidžbeni materijal. Posjetitelji su se najviše interesirali za trasu stare austrougarske uskotračne pruge, znamenitosti pored kojih prolazi trasa, kao i za dobrobiti koje donosi ovaj projekt. Posebno zanimanje iskazali su predstavnici turističkih agencija te turističkih i ugostiteljskih obrta koji su izrazili želju da iskoriste turističke potencijale Ćirine cikloturističke trase.

Partneri na projektu izrazili su zadovoljstvo pokazanim jer su u sklopu štanda prezentirali turističke potencijale svoga kraja, odnosno područja južne Hercegovine i južne Dalmacije. Ocjenjeno je kako projekt prezentiran na kvalitetan način.

Projekt je revitalizacije stare uskotračne pruge prezentiran je i na stručnoj radionici koji je organiziran u sklopu Sajma.

Na Sajmu je ove godine izlagalo 510 izlagača iz šest zemalja svijeta.

U sklopu projekta "Bicikliranjem kroz povijest" – Revitalizacija stare uskotračne pruge "Ćiro", predviđeno je da se projekt prezentira i na 19. Međunarodnoj sajmu gospodarstva „Mostar 2016“ koji se održava od 12. do 16. travnja.

Projekt "Bicikliranjem kroz povijest" – Revitalizacija stare uskotračne pruge "Ćiro", koji financira Europska unija kroz Program prekogranične suradnje: Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013, IPA komponenta II  započeo je u prosincu/decembru 2015. godine u trajanju od 24 mjeseca, a provodi se na području Hercegovine, u općinama Mostar, Čapljina, Neum, Ravno i Trebinje te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u općini Konavle (Republika Hrvatska).

Nositelji projekta su Javno poduzeće "Vjetrenica" Popovo polje (Bosna i Hercegovina) i Općina Konavle (Republika Hrvatska). Partneri u projektu su: Regionalna razvojna agencija REDAH, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", Turistička zajednica Općine Konavle, Turistička organizacija Opštine Trebinje te općine Čapljina, Ravno i Neum.

Opći cilj projekta je doprinijeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine kroz razvoj nove zajedničke turističke ponude – biciklističke staze koja će prolaziti obnovljenom starom uskotračnom prugom "Ćiro".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti