Planirana uspostava čarter linije sa Grčkom

16.03.2016. 12:31 / Izvor: Akta.ba

Postoji prostor za poboljšanje ekonomske suradnje između BiH i Grčke i to osobito u oblasti turizma i energetike, istaknuto je danas na početku poslovnog foruma i B2B susreta predstavnika kompanija iz naše zemlje i Grčke

Postoji prostor za poboljšanje ekonomske suradnje između BiH i Grčke i to osobito u oblasti turizma i energetike, istaknuto je danas u Sarajevu na početku poslovnog foruma i B2B susreta predstavnika kompanija iz naše zemlje i Grčke.

Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kazao je da će tijekom dva dana trajanja foruma biti više pitanja na dnevnom redu.

"Naš cilj je da unaprijedimo ekonomske i trgovinske odnose sa Grčkom. Tijekom ova dva dana trajanja biti će više inicijativa na dnevnom redu. Posebno vidimo mogućnost suradnje u oblasti turizma", kazao je Šarović.

Dodao je da u tom smislu zagovaraju uspostavu čarter letova sa Grčkom i to sa dva grada- Atenom i Solunom.

Istaknuo je da je vanjskotrgovinska razmjena između BiH i Grčke iznosi oko 100 milijuna eura  sa tim da je deficit na bh. strani. Grčka izvozi u BiH blizu 90 milijuna eura.

''Naš cilj je da se što više naših proizvoda nađe na tržištu Grčke,a ovo je prvi korak na tom putu jer će i predstavnici kompanija iz obje zemlje imati priliku da vide mogućnosti uspostave međusobne suradnje'', dodao je Šarović.

Dimitros Mardas, zamjenik ministra inozemnih poslova Grčke, kazao je da su grčke kompanije uložile do sada u BiH oko 37 milijuna eura, ali da postoji interes za bolju trgovinsku razmjenu i to osim turizma i u oblasti energetike.

Bruno Bojić, predsjednik VTK-a, je kazao da obim vanjsktorgovinske razmjene kakav je trenutno nije zadovoljavajući te da je jedna od dosadašnjih prepreka za bolju suradnju bila nedovoljna informiranosti naših gospodarstvenika o ovom tržištu. Ovim događajem će nastojati to promijeniti, kazao je Bojić.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti