Još jedan korak ka daljim pregovorim u povezivanju skijališta Srbije i BiH

31.03.2016. 10:38 / Izvor: Akta.ba
Još jedan korak ka daljim pregovorim u povezivanju skijališta Srbije i BiH

Direktor OC Jahorine Velibor Lazarević naglasio je da ovaj centar ima odličnu saradnju sa Skijalištima Srbije i da je kruna tog odnosa memorandum kojim ski karte za Jahorinu važe u Srbiji i obrnuto.

Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković, direktor Olimpijskog centra Jahorina Velibor Lazarević, vršilac dužnosti Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić sa menadžmentom preduzeća i predsednik Nadzornog odbora Skijališta Srbije Vlada Krstivojević održali su danas u Beogradu sastanak na temu potencijalnog preuzimanja OC Jahorina.

Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković predstavio je menadžementu Skijališta Srbije prijedlog i model eventualne saradnje i rekao da je ovo još jedan korak ka daljim pregovorima.

"Danas smo na sastanku predstavili moguće metode koje bismo mogli da preduzmemo da dođe do realizacije projekta. Sljedeći korak je da se Vlada Republike Srbije i Vlada Republike Srpske upoznaju sa dosadašnjim pregovorima kako bismo došli do rješenja koje je u obostranom interesu", zaključio je Guhaković. On je istakao da bi Jahorina od Skijališta Srbije dobila veliko iskustvo u rukovođenju i upravljanju ski centrima, kao i da bi ovakav zajednički regionalni proizvod pojačao u značajnoj meri priliv turista.

Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić rekao je da su upoznati sa situacijom u Olimpijskom centru Jahorina, trenutnim stanjem i rezultatima.

"Svakako dalji pregovori i realizacija bilo kakvog dogovora zavisi isključivo od dogovora dvije Vlade, Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske. Skijališta Srbije su potpuno spremna da pomognu razvoju i unapređenju ovog ski centra, s obzirom na veliko iskustvo i znanje koje imamo, a što smo dosadašnjim radom i rezultatima pokazali", naglasio je Ljevnaić. On je kazao da je zajednička regionalna ponuda kao i dalje regionalno povezivanje Srbije i Republike Srpske od strateškog značaja. Govoreći o daljim koracima, Ljevanić je rekao da će to biti predmet dogovora dve Vlade.

Direktor OC Jahorine Velibor Lazarević naglasio je da ovaj centar ima odličnu saradnju sa Skijalištima Srbije i da je kruna tog odnosa memorandum kojim ski karte za Jahorinu važe u Srbiji i obrnuto.

“Nadamo se da ćemo uspeti da dogovorimo realizaciju oko upravljanja Jahorinom kako bismo iskoristili sinergetski efekat Srbije i Republike Srpske”, rekao je Lazarević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti