Održana prezentacija projekta ProLocal +10

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Održana prezentacija projekta ProLocal +10

U sali za sastanke Općinskog vijeća Jablanica, u utorak, 19.04.2016. godine, održana je prezentacija projekta ProLocal +10.

20.04.2016. 12:50 / Izvor: Akta.ba

U sali za sastanke Općinskog vijeća Jablanica, u utorak, 19.04.2016. godine, održana je prezentacija projekta ProLocal +10.

Prezentaciji su pored predstavnika GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit-GmbH), prisustvovali Općinski načelnik Jablanice Salem Dedić, sekretar općinskog organa uprave Dženan Mulahasanović i predstavnici Službe za lokalni ekonomski razvoj i investicije, finansije i trezor Općine Jablanica, Zanin Murvat i Jasminka Omanović.

Prisutni su upoznati sa programom projekta ProLocal+10 koji je orijentisan ka jačanju saradnje između predstavnika javnog i privatnog sektora kroz već formirano Vijeće za konkurentnost i na nivou kantona HNK, pružanju pomoći malom i srednjem poduzetništvu, turizmu i poljoprivredi, te inovativnosti kao ključu održive konkuretnosti preduzeća.

Inače, GIZ-OV projekat ProLocal +10 je iz programa, kojeg finansiraju EU i Savezna republika Njemačka.

Ovim projektom obuhvaćeno je dvadeset gradova i opština u BiH, a njegov osnovni cilj jeste jačanje kapaciteta lokalnih administracije za upravljanje ekonomskim razvojem, poboljšanjem komunikacija između javnog i privatnog sektora, te primjena iskustava sa zapada u podršci malim i srednjim preduzećima, prvenstveno onima koji se bave poljoprivredom, te obradom metala i drveta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti