Ohrabrenje za rješavanje problema radnika Tuzla-kvarc-a

29.04.2016. 13:28 / Izvor: Akta.ba
Ohrabrenje za rješavanje problema radnika Tuzla-kvarc-a

Kako je na sastanku istaknuto, jučerašnji sastanak samo je završnica već ranije započetih razgovora između premijera Gutića i gospodina Šarića.

Na današnjem sastanku sa vlasnikom kompanije Tehnograd company Hamzom Šarićem, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić izrazio je riječi ohrabrenja za realizaciju jučer postignutog dogovora i trasiranje mogućeg puta za pomoć radnicima Tuzlakvarca.

Kako je na sastanku istaknuto, jučerašnji sastanak samo je završnica već ranije započetih razgovora između premijera Gutića i gospodina Šarića.

"Još prije nekoliko dana sam gospodina Šarića, vlasnika kompanije koja je lider u građevinarstvu u Tuzlanskom kantonu zamolio da sagleda mogućnosti i eventualno se uključi u iznalaženje rješenja za problematiku u Tuzlakvarcu. Drago mi je da je kompanija Tehnograd company ovim gestom pokazala dobru volju i društvenu odgovornost, te očekujem da u narednim danima, dugoročno riješimo ovu problematiku", rekao je premijer Gutić i dodao da će Vlada i dalje, u okvirima zakonskih rješenja i mogućnosti, nastojati da ubrza sve procedure za prijenos koncesije, kako bi se stekli uslovi za eksploataciju kvarcnog pijeska.

Gospodin Šarić je pohvalio spremnost i angažman premijera Gutića na rješavanju ove situacije.

"Osim svih dosadašnjih aktivnosti koje smo provodili, raduje me i spremnost premijera Gutića da organizuje i prekovremeni rad Vlade Tuzlanskog kantona, i pratećih službi, te da ukoliko bude trebalo organizira i svakodnevne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona, a kako bi se došlo do dugoročnog rješenja", rekao je na kraju sastanka Šarić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti