Ukrajinci žele da grade klizalište u Sarajevu

04.07.2016. 13:20 / Izvor: Akta.ba
Ukrajinci žele da grade klizalište u Sarajevu

Firma WM Ukraina, članica WM Group GmbH iz Njemačke će se obratiti ZOI 84 pismom namjere za partnerski projekt izgradnje klizališta.

U Sarajevu  je  u petak 01.07.2016. godine u kabinetu Predsjednika Privredne komore FBiH upriličen  radno-protokolarni posjet crnogorsko-ukrajinske komore, predvođene predsjednicom gđom Oksanom Slusarenko, u pratnji privredne delegacije iz Ukrajine. Tom prilikom je Predsjednik PKFBiH Mirsad Jašarspahić gostima iz Ukrajine predstavio modalitete saradnje i mogućnosti za investiranje i poslovanje sa Bosnom i Hercegovinom, u skladu sa interesima članica PKFBiH. Obostrano je istaknuta važnost komunikacije putem privrednih komora kao bitnih alata za ublažavanje eventualnih birokratskih barijera te najavljena  intenzivnija saradnja sa PKFBiH, kao asocijacijom privrednika koja je doživljena kao mreža za razmjenu informacija za buduću saradnju privrednika ove dvije zemlje.

Prilikom konstruktivnog razgovora utvrđeni su konkretni interesi u nekoliko resora. Naime, firma SAV COMPLECT iz Zaporozhya iz Ukrajine ima potrebu za proizvodima fabrike sode iz  Lukavca  zbog proizvodnje stakla, kao i  aditiva koji se koriste u građevinskoj industriji. Precizan zahtjev sa tehničkim karakteristikama i količinama je proslijeđen u lukavačku kompaniju.

Firma WM Ukraina, članica WM Group GmbH iz Njemačke će se obratiti ZOI 84 pismom namjere za partnerski projekt izgradnje klizališta, naravno u slučaju utvrđivanja obostranog interesa.

Za vrijeme ranije utvrđenog dnevnog protokola, Predsjednik KFBiH je sa gostima posjetio ROBOT d.d. zbog bilateralnih razgovora sa predstavnicima ukrajinske kompanije IMEX, a u vezi eventualne saradnje u montaži i distribuciji električnih sistema za zagrijavanje “hybro”. Probni uzorak je ostavljen radi detaljnije analize. Tokom razgovora sa predsjednicom Slusarenko, predstavnici ROBOT-a su prepoznali još neke interesantne ideje za saradnju sa ukrajinskim kompanijama, čiji će pravac precizirati nakon razmjene ponuda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti