Projekt unapređenja poslovnog okruženja i pristupa tržištu

12.07.2016. 15:01 / Izvor: Akta.ba
Projekt unapređenja poslovnog okruženja i pristupa tržištu

Federalna vlada dala je saglasnost za provođenje Projekta unapređenja poslovnog okruženja i pristupa tržištu u Federaciji BiH.

Federalna vlada dala je saglasnost za provođenje Projekta unapređenja poslovnog okruženja i pristupa tržištu u Federaciji BiH, u skladu sa obavezama preuzetim potpisivanjem Ugovora o savjetovanju sa International Finance Corporation (IFC) iz Grupacije Svjetske banke, koji primjenjuje njen odjel za konkurentnost i trgovinu.

Projekt obuhvata aktivnosti na poboljšanju pravnog okvira u cilju smanjenja regulatornih troškova za privredu, jačanja infrastrukture kvaliteta, investicijske politike i privlačenja investitora za povećanja stranih i domaćih investicija.

Također, namjera je omogućavanje pristupa tržištu smanjenjem prekograničnih troškova, usaglašavanjem procedura na granici, manjim kašnjenjima u kretanju roba preko granica, te smanjenjem troškova i rizika za rad poslovnih subjekata u FBiH.

Za primjenu aktivnosti iz Projekta zaduženi su federalna ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, energije, rudarstva i industrije, trgovine, pravde, te okoliša i turizma, Generalni sekretarijat Vlade FBiH i Federalna uprava za inspekcijske poslove.

U cilju realizacije ovog projekta, Vlada FBiH će formirati Koordinacioni odbor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti