Bema predstavila nove cipele za Melaniju Trump

30.08.2016. 08:25 / Izvor: Večernji List
Bema predstavila nove cipele za Melaniju Trump

Tvornica obuće Bema napravila je jedan par udobnih cipela s đonom od posebne memorijske pjene.

Marinko Umičević, tehnički direktor tvornice obuće Bema iz Banje Luke, jučer je predstavio dva para cipela koja je ova banjolučka tvrtka poslala Melaniji Trump, supruzi Donalda Trumpa, kandidata za predsjednika SAD-a. Bema se na ovaj korak odlučila kao znak potpore njoj i njezinu suprugu na predstojećim predsjedničkim izborima.

"Poslali smo joj poruku na ćirilici, latinici i engleskom jeziku i pitali je za broj cipela, a ona nam je odgovorila da je oduševljena našom gestom. Nakon što smo objavili da ćemo raditi cipele za Melaniju Trump, osim medija iz cijelog svijeta, javili su nam se i predstavnici iz tvornice za proizvodnju obuće “Kopitarna” iz Slovenije. Kažu da su oduševljeni idejom i da im je žao što je se oni nisu prvi sjetili, jer je Melania, navodno, odrasla u kući prekoputa njihovih pogona. Tako sam i saznao da ona nosi broj 38,5", objašnjava Umićević.

On vjeruje da potencijalnu prvu damu Amerike neće razočarati izgledom i kvalitetom dara, unatoč činjenici da ona nosi obuću vrijednu i po 2000 eura.

"Vodeći se time, materijal smo, posebno za nju, nabavili iz Italije. Bijele cipele imaju potpeticu visine osam, a zlatne 12 centimetara. Pravljene su od memorijske pjene, tako da će biti lagane i udobne za nošenje. U unutrašnjost cipela je utkan zmijanjski vez, a ispod znak Beme", navodi Umičević.

Tvornica obuće Bema napravila je jedan par udobnih cipela s đonom od posebne memorijske pjene. Drugi par cipela su damske salonke od najkvalitetnije kože, koje su za nju posebno kreirali dizajneri ove tvrtke. Na ovu ideju došao je direktor spomenute tvornice Marinko Umičević, a radnici su ga, kako kaže, svesrdno podržali i odmah se bacili na posao.

Umičević je kazao kako je bio isprovociran pričom o golim fotografijama gospođe Trump. Žena Donalda Trumpa, dodaje on, na Facebooku je izrazila zadovoljstvo ovakvom gestom, ističući kako joj puno znače pažnja i riječi potpore koje ima iz Banje Luke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti