Razočaran i uvrijeđen

Direktor banjalučke firme poručio institucijama: Ne kradite mi bagrenje (radnike)!

21.02.2023. 07:59 / Izvor: Akta.ba
umičević

Tehnički direktor banjalučke kompanije Bema Marinko Umičević objavio je na svom profilu na društvenim mrežama poziv državnim institucijama da prestanu, kako je kazao, krasti radnice.

Tehnički direktor banjalučke kompanije Bema Marinko Umičević objavio je na svom profilu na društvenim mrežama poziv državnim institucijama da prestanu, kako je kazao, krasti radnice ove kompanije.

"Ne kradite mi bagrenje (radnike)! U posljednje vrijeme je pomama radnica pred penziju da idu da rade kao čistačice u UKC RS ili u Vladu RS. To su sve žene kojima je ostala godina ili dvije do penzije i na pitanje zašto odlaze da rade kao čistačice tamo za platu manju preko 200 KM odgovaraju da se tamo ništa ne radi i ne moraju biti svaki dan na poslu", poručio je Umičević.

Zbog toga je, kako je kazao, razočaran i uvrijeđen.

"Mi smo uložili u obuku tih radnica i žene su pred penzijom, a da ih sad neko prima da rade kao čistačice. Zato apelujem i tražim od tih državnih institucija za koje mi iz realnog sektora izdvajamo sredstva, da nam na takav način ne kradu radnice. Razumijem kada neko ide trbuhom za kruhom, ali ovo stvarno nema smisla, da je tolika pomama za čistačicama u državnim institucijama i UKC-u. Nemam s čim da se se borim, ali moram da izrazim revolt. Da pitam te odgovorne ljude koji ih primaju zašto to rade? Ukoliko već treba toliko čistačica, ukoliko se toliko radi, odnosno „prlja“, iznajmite agenciju za čišćenje, pustite naše radnike da rade kod nas", poručio je Umičević.

Kompanija Bema bavi se proizvodnjom obuće i radi za poznate kupce u inostranstvu. Ima preko 1000 zaposlenih i proizvodi na dvije lokacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti