Izgradnjom Bingo tržnog centra u Jajcu obezbjedit će se posao za 80 radnika

03.09.2016. 08:20 / Izvor: Akta.ba

Centar će se prostirati na ukupno 12.000 metara kvadratnih, imati podzemne garaže, hipermarker, prateće objekte i sadržaje.

Jučer je kupac „BINGO“ d.o.o. exsport-import Tuzla uveden u posjed čime su i zvanično počele aktivnosti na pripremi dokumentacije za početak gradnje tržnog centra u Jajcu.

"U narednim mjesecima počinjemo sa gradnjom, a vrata Tržnog centra u Jajcu planiramo otvoriti već u maju naredne godine i uposliti novih 80 radnika", potvrdio je ovo danas Senad Džambić, vlasnik kompanije „Bingo“ tokom sastanka sa Načelnikom Općine Jajce Edinom Hozanom.

Centar će se prostirati na ukupno 12.000 metara kvadratnih, imati podzemne garaže, hipermarker, prateće objekte i sadržaje i moderni restoran sa igraonicom. Načelnik Općine Jajce Edin Hozan zahvalio se vlasniku BINGA na odabiru Jajca za gradnju novog tržnog centra neophodnog gradu Jajcu. Od jučer zvanično porodici od više od stotinu šezdeset poslovnih jednica BINGA, sa više od 6.000 zaposlenih, pridružuje se i budući Tržni centar u Jajcu.

Neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište koje se nalazi u sklopu Urbanističkog projekta „Trgovački centar-željeznička stanica“ prodato je putem javnog nadmetanja – licitacije, a ugovor je vrijedan 908.184,77 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti