Unioninvest ulaže 1,7 miliona KM u industrijsku zonu Binježevo

06.09.2016. 07:37 / Izvor: Akta.ba
Unioninvest ulaže 1,7 miliona KM u industrijsku zonu Binježevo

Proizvodno-skladišni objekat za proizvodnju opreme za tretman pitkih i otpadnih voda vrijedan je 1,7 miliona KM.

U industrijskoj zoni Binježevo danas su počeli radovi na izgradnji proizvodno-skladišnog objekta za proizvodnju opreme za tretman pitkih i otpadnih voda preduzeća Unioninvest d.d. Sarajevo. Gradilište su obišli predstavnici ove kompanije na čelu sa Farukom Gabelom te Općinski načelnik Hamdo Ejubović.

"Gradimo proizvodno-skladišni objekat ukupne vrijednosti 1,7 miliona KM. Rok za završetak prve faze gradnje je 60 dana. Ovim proširujemo djelatnosti kompanije na proizvodnju opreme za tretman pitkih voda, prečistača otpadnih voda i industrijskih voda, cjevovoda, sistema za navodnjavanje, pumpne i hlorne stanice te paketna postrojenja za biološko pročišćavanje otpadnih voda. Industrijska zona Binježevo koja se nalazi na zapadnom ulazu u Sarajevo je odlična lokacija. Zahvaljujem se i Općinskoj administraciji na čelu sa načelnikom Ejubovićem koji su uradili sve što je potrebno da krenemo u realizaciju naše ideje. Proizvodnja bi trebala početi negdje sredinom 2017. godine. Trenutno u ovoj oblasti imamo 30 uposlenih, a po završetku projekta zaposlit ćemo još 10 osoba", kazao je Gabela.

Načelnik Ejubović kaže kako su projekti koji donose nova radna mjesta njihov prioritet.

"Za investitiore smo tu 24 sata u sedmici na raspolaganju. Trudimo se da što bolje uredimo naše industrijske zone kako bi privukli ulagače i ponudlili im najbolje uslove. Naravno da sve to prati učinkovita općinska administracija", istakao je načelnik Ejubović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti