Uskoro sporazum o implementaciji trezorskog poslovanja

09.09.2016. 14:03 / Izvor: SRNA
Uskoro sporazum o implementaciji trezorskog poslovanja

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija najavio je da će u roku od deset dana Vlada i načelnik opštine Stanari Dušan Panić potpisati sporazum.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija najavio je da će u roku od deset dana Vlada i načelnik opštine Stanari Dušan Panić potpisati sporazum o primjeni trezorskog sistema, što će dovesti do transparentnijeg rada i lakšeg upravljanja u ovoj lokalnoj zajednici.

Tegeltija je povodom Dana opštine Stanari istakao da je opština napravila veliki iskorak za dvije godine od kada je osnovana, te ukazao na dobru saradnju sa Vladom Srpske.

On je pozvao odbornike ove opštine da poslije izbora prestanu sa političkim kampanjama, da zbog međusobnih sukoba ne dozvole zatvaranje svoje sredine kao neke lokalne zajednice i da ne budu zarobljenici lokalnih politika i stranačkih centrala.

Tegeltija je rekao da su kompanijom EFT-a Rudnik i izgradnjom termoelektrane u Stanarima stvorene sve pretpostavke za ekonomski razvoj ove sredine.

"Kada ste dolazili u Vladu razumjeli smo da znate šta želite i hoćete, ali nas je impresionirao entuzijazam da želite graditi i napraviti. To nas je ponukalo da radimo brže i sa kraćim rokovima nego što je uobičajeno", rekao Tegeltija tokom obraćanja na svečanoj sjednici Skupštine opštine.

Telegrame podrške lokalnoj upravi u Stanarima uputili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović, koji su najavili i podršku u stvaranju povoljnog ambijenta u ovoj opštini i pretpostavkama za razvoj i napredak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti