Imenovani izvršni direktori Aluminija

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Imenovani izvršni direktori Aluminija

Izvršni direktori su imenovani na četverogodišnje mandatno razdoblje.

10.09.2016. 08:31 / Izvor: Akta.ba

Na prijedlog direktora Aluminija d.d. Mostar Marija Gadžića, najučerašnjoj su sjednici Nadzornoga odbora Društva imenovana dvojica izvršnih direktora na četverogodišnje mandatno razdoblje.

Dražen Pandža imenovan je direktorom za ekonomsko-financijske, računovodstvene i komercijalne poslove preuzeo je, dok Boris Vican preuzeo mjesto izvršnoga direktora za tehničke poslove i razvitka.

Dražen Pandža (rođen 1974.) dolazi iz financijskoga sektora, u kojemu je stekao zavidno iskustvo u upravljanju ljudskim i materijalnim resursima organizacijske cjeline kojom je rukovodio, napose na poslovima planiranja proračuna i nadzora nad njegovom provedbom, te nadzora nad profitabilnošću organizacijskih cjelina, priopćeno je iz Aluminija.

Boris Vican (rođen 1976.), kao dugogodišnji djelatnik Aluminija, dužnost izvršnoga direktora preuzima s mjesta direktora pogona Elektroliza, čije je upravljanje preuzeo u vremenu kada je proizvodni proces bio u izrazito lošemu stanju.

Tijekom svojega mandata, Vican je postigao značajne pomake i unaprijedio proizvodnju, a strategija aktivnosti za sljedeće četiri godine koju je ponudio, jasno upućuje na njegovu usmjerenost vraćanju proizvodnje na puni kapacitet i na njezino prijeko potrebno osuvremenjivanje.

Osim imenovanja navedenih članova Uprave, na sjednici Nadzornog odbora usvojen je i niz drugih odluka o promjenama unutar organizacije Društva, a koje će omogućiti učinkovitu provedbu strategije oporavka Aluminija koju je ponudila tvornička Uprava, u prvomu redu vraćanja proizvodnje u puni kapacitet pokretanjem ugašenih elektrolitičkih ćelija.

Realno je, prema riječima direktora Gadžića, realizaciju toga pothvata, odnosno Elektrolizu sa svih 256 ćelija u radu, očekivati u razdoblju od 12 do 14 predstojećih mjeseci, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti