Izgradnja stambeno-poslovnog objekta Ilidža Sky stopirana, stanovi prodati

16.09.2016. 10:41 / Izvor: Akta.ba

Za izgradnju projekta "Ilidža Sky" angažovane se bh. kompanije Džekos koja na poslovima radi u saradnji sa firmom Debos, te  kompanija MDC kao projekt menadžer.

Projekt izgradnje stambeno-poslovnog objekta "Ilidža Sky" na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Općini Ilidža još uvijek stoji nedovršen. Iako je august 2016 bio rok za završetak radova, do toga još uvijek nije došlo.

Trenutno se u blizini objekta ne vrše nikakvi radovi a na samoj zgradi je izvješen natpis “For sale/Na prodaju”.

Kontaktirali smo agenciju Elegant House d.o.o. koja je investitor ovog projekta i koja je zadužena za prodaju stanova a iz koje su nam rekli, kako će radovi na objektu “Ilidža Sky” uskoro biti nastavljeni jer je završetak radova planiran između decembra i februara 2017 godine.

Na naše pitanje na šta se odnosi natpis "For sale“ da li je u pitanju cijeli objekat ili samo stanovi koji se u njoj nalaze iz agencije za akta.ba kažu: "Prodaja se odnosi na stanove a ne na zgradu. Do sada smo prodali 34 stana, ostalo je još 19 stanova. Cijena stana kreće se od 2.700KM sa PDV-om za 53,07m2 pa na dalje", rekli su iz Elegant Housa.

Pokušali smo saznati zbog čega je izgradnja stopirana ali nismo dobili adekvatan odgovor. Iz izvora bliskih našem portal saznali smo kako je navodno jedan od izvođača radova htio nametnuti svoju dinamiku radova na šta investitor nije htio da pristine. U startu je ugovorom dogovoreno da će izgradnja objekta koštati oko 6,6 miliona KM i dogovoren je rok izgradnje.

Kontaktirali smo izvođače radova i kako su nam rekli iz Debos-a oni neće davati nikakve informacije o ovom projektu. Iz Džekos-a nismo dobili nikakav odgovor jer nije bilo nikoga ko bi nam moga dati više informacija o projektu “Ilidža Sky” iako su oni glavni izvođač radova.

Da se oko ovog objekta podigla prašina govori i to kako je na nedavno održanoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža od strane vijećnika, načelniku postavljeno pitanje kako je moguće da je objekat izgrađen bez regulacionog plana Lužani, gdje se objakat nalazi, a i to da su na objektu podignuta dva sprata više od planom predviđene izgradnje. Na šta je načelnik Senaid Memić odgovorio kako se radi o jednom uglednom investitoru i da ne treba gledati u to da li je sprat više ili manje izgrađen jer na taj način će se privući i drugi značajni investitori.

Stambeno-poslovni objekat "Ilidža Sky" prvobitno je planirano da ima pet spratova, sada on ima skoro dva sprata više. Kontaktirali smo i projekt menadžera kompaniju MDC da dobijemo odgovor da li se odstupilo od prvobitno planirane gradnje, ali nam se niko nije javio.

U podrumu zgrade planiran je parking prostor koji će moći primiti 36 automobila. Također parking je planiran i ispred zgrade, kapaciteta 14 automobila. U okviru objekta trebao bi se nalazit i supermarket, recepcija, kao i restoran koji će se nalaziti na krovu zgrade.

Za izgradnju projekta "Ilidža Sky" angažovane se bh. kompanije Džekos koja na poslovima radi u saradnji sa firmom Debos, te  kompanija MDC kao projekt menadžer.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti