MS Community IT konferencija – mjesto susreta najnovijeg u IT industriji

16.09.2016. 12:31 / Izvor: Akta.ba
MS Community IT konferencija – mjesto susreta najnovijeg u IT industriji
OTVORI GALERIJU

Ovaj IT događaj je, pored oficijelne Microsoft konferencije MS Network, postao jedan od vodećih u Bosni i Hercegovini.

Peta, tradicionalna IT konferencija koju je organizvao MSCommunity Bosna i Hercegovina uz pomoć Microsoft BiH i lokalnih IT kompanija, okupila je vodeće IT eksperte u regiji. Konferencija je održana u prijatnom ambijentu Hotela Vučko na planini Jahorina blizu Sarajeva. Ovaj IT događaj je, pored oficijelne Microsoft konferencije MS Network, postao jedan od vodećih u Bosni i Hercegovini. Glavni cilj konferencije je dijeljenje znanja o posljednjim tehnologijama i proizvodima iz svijeta Microsofta sa fokusom na sve ljude koji koriste ove tehnologije u svom poslu ili svakodnevnom životu. Učesnici su imali priliku da slušaju 24 predavača o posljednjim i najvažnijim tehnologijama iz oblasti cloud-a, sistemske administracije, razvoja softvera i poslovnih rješenja.

Micheal Kogeler, glavni predavač na konferenciji, generalni menadžer multicountry regije Centralne i Istočne Evrope pri Microsoftu, koristeći aktuelne primjere iz svakodnevnog života je istaknuo gdje on smatra da će svijet biti u budućnosti i pružio ideje i misli o tome gdje početi danas. Za ovu priliku je rekao: „Evidentno je da nam je tehnologija oko nas donijela mnoge nove inovativne načine kako da uslužimo svoje klijente i mijenjamo čitave industrije. To je Digitalna Transformacija koja se dešava oko nas konstantno. Čast mi je da budem dijelom MSCommunity IT konferencije.”

„Smatram da je MSCommunity BIH konferencija kroz prethodne godine izrasla u ozbiljan IT događaj koji svake godine privlači sve veći i veći broj učesnika. Veoma mi je drago što su se i ove godine kao predavači odazvali eminentni stručnjaci iz cijele bivše Jugoslavije, koji uz domaće predavače zaista daju visok kvalitet onoga što se na konferenciji može čuti. Želja nam je da na ovaj način pomognemo i potaknemo zapošljavanje kadrova u IT industriji u BiH, kao i da zainteresujemo mlade za tu oblast, jer se tu već duže vrijeme osjeti deficit. Na kraju, uvijek mi je drago vidjeti da sve značajnije IT kompanije u BiH prepoznaju vrijednost ovog događaja te pomažu njegovo održavanje svake godine.“, rekao je Damir Dizdarević, predsjednik udruženja MSCommunity BiH.

Kompanije Microsoft BiH, Logosoft, Authority Partners, Sys Co, QSS, Lanaco, Fakultet informatičkih tehnologija Mostar, kao i Sarajevski kiseljak, UNIQA, Imperial Tobacco, Konzum, FDS, Sarajevska pivara i Hotel Vučko su pomogli i učestvovali u organizaciji ovog događaja. Zahvaljujući sponzorima, svi koji su zainteresovani mogu učestvovati besplatno na konferenciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti