Banjalučki aerodrom spreman za teretne avione Turkish Airlinesa

05.01.2017. 08:21 / Izvor: Akta.ba
Banjalučki aerodrom spreman za teretne avione Turkish Airlinesa

Ugovor sa "Turkish Airlinesa" u vezi sa opsluživanjem njihovih kargo vazduhoplova planira se zaključiti u januaru ove godine.

Čelnici "Aerodroma RS" trebalo bi do kraja mjeseca sa predstavnicima "Turkish Airlinesa" da potpišu ugovor kojim će konačno biti otvorena vrata da avioni natovareni rashlađenim mesom polijeću iz Banjaluke.

U planu poslovanja "Aerodroma RS" za period od 2017. do 2019. godine navedeno je da će banjalučki aerodrom nakon izgradnje kargo skladišta i nabavke neophodne opreme u 2017. godini preuzeti kompletne potrebe za teretnim saobraćajem u regionu.

"Ugovor sa "Turkish Airlinesa" u vezi sa opsluživanjem njihovih kargo vazduhoplova planiramo zaključiti u januaru ove godine", navedeno je u tom dokumentu.

Direktor "Aerdoroma RS" Miroslav Janjić nada se da bi do kraja mjeseca moglo doći do potpisivanja ugovora ističući da su pregovori sa "Turkish Airlinesom" intenzivirani od sredine prošle godine.

"Turska avio-kompanija uključila se aktivno u pregovore, a mi smo bili jedan od prvenaca u ovom poslu. Kada će početi transport mesa sa banjalučkog aerodroma ne zavisi samo od nas i od avio-kompanije već od spremnosti klijenata sa jedne i druge strane, odnosno od proizvođača mesa u BiH i kupaca u Turskoj te od kompletnog privrednog aranžmana koji prati taj posao", kazao je Janjić.

Potpisivanje ugovora sa najvećom turskom i jednom od vodećih svjetskih avio-kompanija, ističe Janjić, mnogo bi značilo za razvoj poslovanja banjalučkog aerodroma i njegovu budućnost.

"Ovaj posao bi nam značio zbog pozitivnih efekata koji su posebno značajni u periodu kada smo na pragu velikih investicija", rekao je Janjić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti