AS GROUP uspješno okončala implementaciju Microsoft Dynamics NAV

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

AS GROUP uspješno okončala implementaciju Microsoft Dynamics NAV

AS GROUP uspješno je sa 1. januarom ove godine implementirala novu verziju poslovne aplikacije NAV 2015.

19.01.2017. 12:23 / Izvor: Akta.ba

AS GROUP uspješno je sa 1. januarom ove godine implementirala novu verziju poslovne aplikacije NAV 2015, a sve njene članice prebačene su na Data centar u BH Telecomu. Ovaj projekat zajedničkim snagama realizirale su u cijelosti domaće kompanije - AS GROUP, BH Telecom, IT kompanija BBS.

NAV 2015 - Microsoft Dynamics NAV – Microsoft poslovne aplikacije, spada u Enterprise Resource Planning (ERP) kategoriju proizvoda, čija je osnovna zadaća nadzor, optimiziranje i upravljanje svim poslovnim procesima i resursima koje jedan    poslovni subject može imati. Microsoft Dynamics NAV unaprijedit će sinergiju koju stvaraju komapanije AS GROUP, a koja danas zapošljava 3.500 radnika u tri divizije: trgovini, proizvodnji hrane i tekstilnoj industriji.

Do 2011. AS GROUP je koristila interno razvijen sistem upravljanja i podrške poslovanju. Rastom kompanije pokazalo se da postojeće poslovno rješenje ne može zadovoljiti potrebe, a uvođenjem NAV-a omogućeni su brži razvoj i ekspanzija brandova kao što su Zlatna džezva, Zlatni puder, Begova čorba, Oaza, Bosanski lokum, Master, Kent, Swity, Tajna, Sprindova jufka, itd.

U novembru 2011. AS GROUP se odlučila sa Microsoft - partnerom BBS-om krenuti u implementaciju Microsoft Dymamics    NAV 2009 poslovnog rješenja na nivou Grupacije koji je pokrio poslovne procese finansija, računovodstva, nabave, prodaje, skladišta, HR-a, proizvodnje i drugih specifičnih poslovih funkcija. U početku, rješenje je bilo implementirano u dvije      kompanije, a potom je postepeno prošireno na ostale, postojeće kompanije kao i nove članice Grupacije.

Novim poslovnim softverom centraliziran je uvid u podatke na nivou jedne baze, centralizirano izvještavanje i istovremeno praćenje svih članica grupacije, a postignuto je pouzdano, stablino i skalabilno rješenje. Jedinstvena baza podataka omogućila je jednostavno dijeljene podataka između kompanija, što je doprinijelo bržem donošenju ispravnih    menadžerskih odluka. Istovremeno, radi se o dosta fleksibilnom rješenju koje omogućava adaptaciju i integraciju sa eksternim aplikacijama.

"AS GROUP akvizirala je Klas d.d. Sarajevo 2014. godine, a ova komapanija je imala drugačije poslovno rješenje. Integrisanje Klasa u postojeći poslovni sistem Grupacije okončali smo 1. januara 2016., kada i ova kompanija prelazi na Microsoft Dynamics NAV 2015. Prateći svjetske IT trendove, sa BH Telecomom potpisan je ugovor o korištenju savremenog data centra i njihovog Enteprise Cloud rješenja. Na taj način, sva hardver infrastruktura iz Klasa ‘seli’ u BH Telecom", izjavio je Semir Hrvić šef IT sektora u AS GROUP.

Proces prelaska na NAV 2015 svih članica okončan je sa 1. januarom 2017. godine, čime su sve kompanije AS GROUP integrirane u jednu bazu, na serverima u BH Telecom Cloudu, sa novom verzijom ovog poslovnog softvera.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti