Za 20 godina postojanja izrasli u vodeći kurirski servis na bh. tržištu

06.04.2017. 14:34 / Izvor: Akta.ba
Za 20 godina postojanja izrasli u vodeći kurirski servis na bh. tržištu
OTVORI GALERIJU

Kompanija 'In Time', koja kao i Mostarski sajam ove godine slavi 20 godina postojanja, predstavlja svoje usluge posjetiteljima ove sajamske manifestacije.

Kompanija 'In Time', koja kao i Mostarski sajam ove godine slavi 20 godina postojanja, predstavlja svoje usluge na ovoj međunarodnoj sajamskoj manifestaciji koja traje do 8.aprila. Alma Halvadžija, direktorica prodaje kompanije 'In Time', koja je jedna od vodećih kompanija za pružanje kurirskih usluga u BiH, kaže za Akta.ba da su ponosni što ove godine slave identičnu godišnjicu kao i Mostarski sajam.

Navodi da je kompanija nastala prvobitno u Hrvatskoj i to prije 25 godina gdje je donijela uslugu kurirskog pojma za zbirni transport.

Odmah iza Hrvatske 1997. došli su na tržište BiH gdje su, kao domaća kompanija, s vlastitim ulaganjima, napravili ogromne pomake u transportu zbirnih pošiljki u čitavoj BiH kroz uslugu unutrašnje domaće distribucije.

Kompanija je, osim BiH i Hrvatske, nakon toga usluge zbirne kurirske dostave proširila i na još nekoliko zemalja bivše Jugoslavije kao što su: Slovenija, Srbija i Crna Gora. U svim ovim zemljama posluju pod istim imenom. 

Halvadžija navodi da su na bh. tržište donijeli novi način poslovanja te razbili barijere kompanijama i omogućili da na jednom mjestu korisnik može dobiti čitav portfolij transportno-špediterskih usluga.

"S jednim nalogom korisnik usluga može, na jednom mjestu, izvršiti  kompletan tretman pošiljki koje treba dopremiti iz bilo koje od  navedenih zemlja bivše Jugoslavije u kojima posluju prema BiH i obrnuto'', navodi ona. 

Kompanija trenutno ima 210 zaposlenih, vlastiti administrativno-skladišni objekat koji ima više od 4.500 kvadrata, te preko 140 voznih jedinica, odnosno sedam poslovnica širom BiH.

Dodaje da je '''n Time'' u mogućnosti da najbrže i najpovoljnije ponuditi klijentima sve logistično-transportno-špediterske usluge iz svog asortimana.

Direktorica prodaje ove kompanije navodi da je usluga na koju je  'In Time'' posebno ponosan transport dokumenta do 1 kg po cijeni od 20 KM čiji transfer se može vršiti među zemljama više Jugoslavije u kojima ova kompanija posluje. Tako je moguće zatražiti dostavu pošiljke iz recimo Slovenije u BiH i korisnik je može dobiti u roku od 24 sata.  

"Transfer se događa u roku od 24 sata za sve zone glavnih gradova u navedenim gradovima, odnosno 48 sati prema ostalim gradovima, osim glavnih, unutar svake te zemlje. Dovoljno je napraviti nalog za preuzimanje u bilo kojoj zemlji i zahtijevati servis za dopremu dokumenta. Vi ćete u roku od 24 ili 48 sati dobiti dokumente na željenu adresu po veoma povoljnim cijenama'', kazala je Halvadžija.

Podsjetimo,'In Time' je od samog osnivanja i generalni zastupnik svjetske kurirske kompanije 'TNT Global Express, Logistic & Mail'.

TNT je po kvalitetu, vodeća europska kurirska kompanija na području međunarodne kurirske, logističke, ekspresne distribucije. Svojom uslugom pokriva 220 zemalja što je stavlja na prvo mjesto prema pokrivenosti globalnog tržišta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti