Na Network konferenciji oko 80 predavanja za ljude iz različitih biznisa

20.04.2017. 13:59 / Izvor: Akta.ba

Stručnim predavanjem u Neumu je danas nastavljena Microsoft Network 7 konferencija.

Stručnim predavanjem u Neumu je danas nastavljena Microsoft Network 7 konferencija.

ICT stručnjaci govorili su o "Povećanju produktivnosti uz Dinamics 365, Microsoft Cloud: politikama i praksama upotrebe oblaka, te digitalnim transformacijama uz Office.

Enis Šahinović, direktor Microsoft konferencije kaže kako su u okviru predavanja o digitalnim informacijama pokušali konkrtizirati gdje su danas digitalne transformacije.

"Kroz predavanje prošli smo kroz Office 365 kao Microsoftov alata za povećanje produktivnosti, te primjerima pokazali kako ljudi mogu uštediti vrijeme za aspekta organizacije sastanaka, zaštite dokumenata i sa aspekta pristupa dokumentima sa bilo koje lokacije", istaknuo je Šahinović.

Dodao je kako će se u ostatku dana i sutra održati još oko 60 predavanja za ljude iz različitih biznisa.

"Nadamo se da će svako od njih nači sadržaj koji je adekvatan njihovom zanimanju", dodaje Šahinović.

Također u okviru konferencijskog dana održava se i okrugli stol o Ciber Security.

Šahinović kaže kako već treću godinu na konferenciji spajaju ključne ljude iz privatnog i javnog sektora kako bi podigli svijest o važnosti sigurnosti.

"Jedan od ključnih problema o Ciber Security je nedostatak svijesti o  važnosti sigurnosti. Svi znaju da je to važno, međutim unutar organizacija ne postoji razvijena  svijest o tome", kazao je Šahinović, te dodao kako je prava istina da se u BiH bez obzira na ono što mislimo dešavaju vrlo ozbiljni napadi.

U nastavku dana Lenovo je održao konferenciju u okviru koje je predstavio svoja najnovija vodeća i druga poslovna rješenja iz porodice uređaja Think X1. Cijeli niz uzbudljivih proizvoda dokazuje da je "različitost bolja strana inovacija."

"Za nas u Lenovo pamet označava inovaciju i stalno prilagođavanje stvarnim potrebama naših krajnjih korisnika, bez obzira odakle dolaze. Specijalizirani timovi za dizajn i tehnologiju, sa strašću za inovacije, kontinuirano proučavaju scenarije ljudskog ponašanja i poslovne upotrebe iz stvarnog života. Nakon toga ih pretvaraju u revolucionarne proizvode sa najmodernijom tehnologijom", istakao je Jovan Glamočanin, generalni direktor kompanije Lenovo za Adriatic regiju i dodao: "Ovakva vizija nam omogućava da tradiciju inovacija dovedemo na još veći nivo; bili smo u prvom planu više od dva desetljeća i nastavit ćemo mijenjati poslovne alate nabolje u godinama koje dolaze."

Za ovogodišnji Business day na NetWork7 konferenciji HT ERONET posebnu je pažnju posvetio upravo usluzi Cloud Server. Tokom prezentacije na Business Day-u bit će predstavljena studija slučaja vezana za uslugu Cloud Server. U studiji je opisan tijek donošenja odluka o načinu odabira IT infrastrukture za tvrtku Central osiguranje d.d., a nakon više od 12 mjeseci korištenja ove usluge, predstavnici tvrtke Central osiguranje d.d. su svoje iskustvo odlučili podijeliti s drugim tvrtkama.

U panel diskusiji organiziranoj prvog dana u sklopu Business day-a, član Uprave HT Eroneta, Tomislav Ruk istaknuo je aktivnosti koje HT Eronet provodi na putu digitalne tranformacije, posebice u domeni konstantnog ulaganja u pristupnu i mrežnu infrastrukturu, pružanja konvergentnih servisa te ponude ICT/Cloud usluga kao najviše razvojne faze u postupku digitalne transformacije.

Također, Ruk je istaknuo da HT Eronet aktivno učestvuje u digitalnom osvješćivanju i edukaciji ukupnog digitalnog eko-sustava. Naglasio je da digitalne promjene, kao ključna paradigma, nikada neće biti spore kao danas.

HT ERONET će, tokom konferencije, korisnicima prezentirati ponudu cjelokupnog portfolia svojih usluga. Na promotivnom pultu HT ERONET-a korisnici mogu dobiti sve informacije te porazgovarati s prodajnim i marketinškim predstavnicima ove tvrtke.

Uz postojeće usluge, na NetWork7 konferencije HT ERONET najavljuje i dvije nove usluge u okviru ICT portfolia - u dijelu migracije infrastrukture i rješenja u Cloud te poboljšanja sigurnosti okruženja. Riječ je o uslugama Cloud Backup i Cloud DRaaS, koje HT ERONET predstavlja zajedno s tehnološkim partnerom Veeam Software-om, jednim od lidera na tržištu.

U okviru usluge Cloud Backup, korisnicima se omogućava jednostavna i automatizirana pohrana sigurnosnih kopija podataka u podatkovni centar HT Eroneta.

U nastavku konferencije očekuje se dosta zanimljivih predavača, a konferencija koja je okupila rekordan broj učesnika koji ove godine iznosi 900 biće nastavljena i sutra.

E. Ko

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti