Sve je spremno za 13. Sajam privrede Tešanj 2017. godine

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sve je spremno za 13. Sajam privrede Tešanj 2017. godine

Sve je spremno za 13. Sajam privrede Tešanj 2017. godine koji će se održati ove sedmice, od 18. do 21. maja.

15.05.2017. 14:26 / Izvor: Akta.ba

Sve je spremno za 13. Sajam privrede Tešanj 2017. godine koji će se održati ove sedmice, od 18. do 21. maja u prostoru Distributivnog centra u Kraševu, općina Tešanj. Službeni partner Sajma je Savezna Republika Njemačka. Učešće na Sajmu je najavilo preko 200 izlagača.

"Izložbeni prostor Sajma je smješten na 4.000 m2 zatvorenog prostora i 10.000 m2 otvorenog prostora. Ove godine najavljen je rekordan broj izlagača iz Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja. Osim izlagača očekujemo prisustvo brojnih poslovnih partnera, kao i građana posjetilaca Sajma. Smisao Sajma jeste naglasak na važnost i potencijal bosanskohercegovačke ekonomije, veliki broj poslovnih susreta i novih ugovora", kazao je predsjednik Udruženja privrednika "Biznis centar Jelah, Tešanj" Edin Jabandžić.

"Sajam privrede je za nas smotra ili festival poduzetništva. To je prilika da afirmišemo rad, pozitivne društvene vrijednosti i važnost ekonomije i ekonomskih tema. Odluka Ambasade SR Njemačke, da bude partner našeg Sajma je još jedno priznanje za napore koje svi mi u Tešnju ulažemo u jačanju ambijenta za privredni razvoj, ali i potvrda da smo određene rezultate postigli, jer prihvatanje partnerstva dolazi od zemlje čija je privreda prva u Evropi", istakao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Sajam u tri dana trajanja ima čitav niz pratećih sadržaja (paneli, prezentacije i predstavljanja), a drugi dan Sajma je planirano održavanje Skupštine Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, koja je ujedno i partner Sajma.

Zvanično otvorenje Sajma privrede Tešanj 2017. godina je u četvrtak u 10,30 sati, a Sajam bi trebalo da otvore Predsjedavajući Vijeća ministara gosp. Denis Zvizdić, Ambasadorica SR Njemačke Christiane Hohmann, Doris Pack dugogodišnja parlamentarka u Evropskom parlamentu i Predsjednica Odbora Europskog parlamenta za Jugoistočnu, te predsjednik Udruženja privrednika Edin Jabandžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti