MVPBiH dalo punu podršku investicionoj konferenciji SBF-a 2017

16.05.2017. 08:11 / Izvor: Akta.ba
MVPBiH dalo punu podršku investicionoj konferenciji SBF-a 2017

Pokrovitelj Sarajevo Business Forum-a 2017 je Predsjedništvo BiH, uz podršku Vijeća ministara i Ministarstva vanjskih poslova BiH (MVPBiH).

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak razgovarao je jučer s predstavnicima delegacije Sarajevo Business Forum-a (SBF), na čelu s predsjednikom Organizacionog odbora Amerom Bukvićem, o pripremnim aktivnostima za investicionu konferenciju SBF-a 2017, koja će biti održana u Sarajevu 22. i 23. maja.

Pokrovitelj Sarajevo Business Forum-a 2017 je Predsjedništvo BiH, uz podršku Vijeća ministara i Ministarstva vanjskih poslova BiH (MVPBiH).

Direktor BBI banke Amer Bukvić informirao je ministra Crnatka da pripreme za održavanje ovogodišnjeg SBF-a teku planiranom dinamikom te da su u završnoj fazi. Također, naveo je da je dosada registrirano ukupno 539 stranih gostiju, iz 34 zemlje svijeta te da je ukupan broj prijavljenih učesnika u ovom trenutku iznosi skoro 900.

Bukvić je napomenuo da će na ovogodišnjem Forumu, između ostalih, učestvovati generalni direktor za pregovore o proširenju i susjedstvo Evropske komisije Christian Danielsson, potpredsjednik Republike Indonezije Muhammad Jusuf Kalla te zamjenik premijera Republike Turske Mehmet Şimşek.

Dodao je da je planirano održavanje panela o ekonomskoj saradnji sa Saveznom Republikom Njemačkom, u saradnji s Privrednom komorom Savezne Republike Njemačke.

Crnadak je istakao da daje punu podršku organizaciji ovog događaja, koja je postala važna platforma za poslovno umrežavanje i investicije u BiH, te izrazio nadu da će ovaj događaj biti važan korak ka privlačenju novih direktnih stranih investicija, saopćeno je iz MVPBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti