Novalić: Previše investicija ide na sjever, treba investirati u Hercegovinu

20.05.2017. 07:49 / Izvor: Večernji List
Novalić: Previše investicija ide na sjever, treba investirati u Hercegovinu

Sastanak je održan da bi se vidjelo kako sve razine vlasti mogu pomoći gospodarstvenicima da se ubrza ekonomski oporavak ovog dijela BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić u petak su se u Mostaru susreli s najvećim gospodarstvenicima u BiH kako bi razgovarali o ekonomskom razvoju Hercegovine te privlačenu poželjnih investicija.   

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je u izjavi za medije kako je sastanak održan da bi se vidjelo kako sve razine vlasti mogu pomoći gospodarstvenicima da se ubrza ekonomski oporavak ovog dijela BiH.

"U Mostar smo došli s najvećih pet tvrtki u BiH da vidimo kakve su njihove mogućnosti i aspiracije da investiraju na jugu zemlje", kazao je federalni premijer, naglasivši kako je svjestan da previše investicija ide na sjever zemlje zbog lakše komunikacije sa zapadom i sl. 

"Želimo vidjeti što sve razine vlasti mogu učiniti da gospodarstvenike na neki način podupru i privole da investiraju ovdje, gdje mislimo da investicije slabo stoje", ustvrdio je.  

Što se tiče Vlade FBiH i kako ona može pomoći u ekonomskom razvoju ovog području, premijer je kazao javnim investicijama i investicijama kroz autoput.

"Prvi nam je prioritet Mostar-Jug i Mostar- Sjever, užasno skupe dionice. Milijardu eura treba proći kroz ovaj grad, ali nemojmo zaboraviti da bi ta milijarda eura preporodila život ovdje", naglasio je federalni premijer te dodao kako su na sastanku sudjelovali gospodarstvenici iz svih oblasti i branši kako bi se povećala mogućnost nastanjivanja nekih od njih na ovom području.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti