Unapređenje suradnje BiH sa poslovnom zajednicom u Frankfurtu

15.06.2017. 10:25 / Izvor: Akta.ba
Unapređenje suradnje BiH sa poslovnom zajednicom u Frankfurtu

Bojić je istakao značaj tržišta SR Njemačke za Bosnu i Hercegovinu, posebno na polju vanjskotrgovinske razmjene i investicija.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić posjetio je Gospodarsko udruženje Bosne i Hercegovine u Frankfutu, gdje je održao više sastanaka sa gospodarstvenicima SR Njemačke, a koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Bojić, nakon upoznavanja predstavnika Udruženja sa ulogom i značajem Komore, kao i načinom funkcioniranja i osnovnim ciljevima, dao je podršku Udruženju i njihovim aktivnostima koje se odnose na unapređenje bosanskohercegovačkih i njemačkih gospodarskih odnosa.

Bojić je istakao značaj tržišta SR Njemačke za Bosnu i Hercegovinu, posebno na polju vanjskotrgovinske razmjene i investicija. S tim u vezi, on je pozvao poslovnu zajednicu u Frankfurtu na suradnju i investiranje u Bosnu i Hercegovinu, te stavio na raspolaganje komorske resurse.

Tijekom boravka u Frankfurtu, Bojić je održao sastanke sa Vanjom Kalođerom, predstavnikom Hrvatske gospodarske komore, Jugoslavom Miškovićem, predstavnikom Privredne komore Reoublike Srbije u Frankfurtu, kao i njihovim gospodarstvenicima koji su izlagali svoje proizvode u okviru organizirane promocije poljoprivredno- prehrambenih proizvoda u Frankfurtu.

Posebnu zahvalnost Bojić uputio je Mariu Šušku, predstavniku Gospodarskog udruženja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti