Općini Bosanska Krupa priznanje za stvaranje pozitivnog imidža

04.08.2017. 14:21 / Izvor: Akta.ba
Općini Bosanska Krupa priznanje za stvaranje pozitivnog imidža

Nagrada je uručena i nekolicini uspješnih kompanija, pojedinaca, institucija i udruženja u našoj zemlji.

Na svečanoj akademiji „Vrijeme je za Evropu“ povodom Dana Evrope u Bosni i Hercegovini, jučer je u Cazinu Evropski pokret u BIH dodijelio Općini Bosanska Krupa priznanje „Otvorena lokalna zajednica-partner EU integracija“. Priznanje se dodjeljuje za izuzetno pozitivan angažman i postignuća u stvaranju pozitivnog imidža Bosne i Hercegovine u regionalnim i internacionalnim relacijama.

Ovo priznanje samo je još jedan od dokaza pozitivnog rasta općine kao ambijenta za stvaranje boljih uslova za rad i razvoj. Rezultati koje postiže Općina Bosanska Krupa dokaz su da smo na dobrom putu ka evropskoj porodici što je i krajni cilj ove manifestacije. Bosanska Krupa postala je općina u koju se sve više investira, u kojoj se otvaraju radna mjesta i gdje se brzo razvija industrijska proizvodnja.

Dan Evrope u BiH manifestacija je koju Evropski pokret u Bosni i Hercegovini obilježava još od 2005. godine kada je „Evropski pokret“ još uvijek bio jedna od sekcija Evropskog kulturnog centra (EKC), da bi  2006. godine prerasla u samostalnu nevladinu organizaciju, koja od 2007. godine dodjeljuje priznanja posebno zasluženim pojedincima i kolektivima, iz zemlje i inostranstva, koji su tokom perioda od godinu dana dali vidan doprinos razvoju društvenih odnosa i procesa EU integracija.

Nagrada je uručena i nekolicini uspješnih kompanija, pojedinaca, institucija i udruženja u našoj zemlji, a upriličen je i bogat kulturno-zabavni program za sve goste.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti