Završeni radovi na izvorištu 'Bačevo'

09.08.2017. 09:45 / Izvor: Akta.ba
Završeni radovi na izvorištu 'Bačevo'

Ekipe nastavljaju i danas radove na izvorištu, koji se odnose na elektro energetski pogon i isti neće imati uticaja na režim vodosnabdijevanja.

Radovi na izvorištu ''Bačevo'', na prespajanju novih bunara na potisni cjevovod za Rezervoar ''Mojmilo'' su završeni, saopćeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

U najavljenom terminu stabilizovano je vodosnabdijevanje.

Ekipe nastavljaju i danas radove na izvorištu, koji se odnose na elektro energetski pogon i isti neće imati uticaja na režim vodosnabdijevanja.

Danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Omladinska, Krivoglavci I, Semira Frašte, Humska, Muhameda ef. Pandže na više adresa, Trg Alije izetbegovića, Paje sokak, Pogledine, Jarčedoli, radovi na Bačevu, prebacivanje priključaka u ulicama Budakovići, ispiranje cjevovoda Sedrenik, davanje priključaka u ulicama Hasana Merdžanića, Šipska, Zije Dizdarevića.

Na više lokacija vršiće se isključenje dužnika.

Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama / naseljima: Muhameda Ef. Pandže, Velešići, Humska, Pofalići, Semira Frašte, Nerkeza Smailagića, Trg ZAVNOBiH-a, Paje sokak, Trg Alije Izetbegovića, Bojnička, Bojnik, Krivoglavci, Omladinska, Azići, Andreja Andrejevića, naselje Dobrinja C5, Esada Pašalića, Bulevar Branilaca Dobrinje, Pogledine, Jarčedoli, Sulejmana Zolja.

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u slijedećim ulicama: Amira Krupalije, Omera Kovača, Tinjak, Šamin Gaj, Čebedžije Donje i Glođina.

Stabilizacija u vodosnabdijevanju očekuje se do 14.00 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti