Zadnji dan za prijavu: Za grant sredstava za podršku inovacijama 17.000 KM

14.08.2017. 13:55 / Izvor: Akta.ba
Zadnji dan za prijavu: Za grant sredstava za podršku inovacijama 17.000 KM

Najmani iznos sredstava koji se može dodijeliti iz ovog granta iznosi 2.000 KM, a maksimalni do 25.000 KM.

Ministarstvo za civilne poslove BiH ove godine će za podršku inovatorima osigurati grant sredstva u iznosu od 17.000 KM. Javni poziv je već raspisan, a ova sredstva su predviđena proračunom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine za 2017. 

Najmani iznos sredstava koji se može dodijeliti iz ovog granta iznosi 2.000 KM, a maksimalni do 25.000 KM.

Pravo na podnošenje projekata, na osnovu objavljenog natječaja imaju registrirani savezi i udruženja inovatora, sekcije i organizacije tehničke kulture, registrirane znanstveno-istraživačke organizacije, inovacijski centri, te inovatori-fizička lica koji su državljani Bosne i Hercegovine sa prijavljenim prebivalištem u našoj zemlji.

Iz Ministarstva civilnih poslova navode da su subjekti koji su dobili sredstva za projekte u okviru natječaja za 2015. i 2016. godinu i čiji su projekti u tijeku, mogu aplicirati na natječaj za 2017. godinu ukoliko izvršavaju obaveze iz zaključenog ugovora sa Ministarstvom.

Subjekti koji imaju pravo da apliciraju mogu aplicirati samo sa jednim projektom u okviru ovog granta.

"Ukoliko je podnositelj zahtjeva u razdoblju do 2017. dobio sredstva od Ministarstva, a nije izvršio svoje obaveze po osnovu zaključenog ugovora sa Ministarstvom, njegov zahtjev za dodjelu sredstava na osnovu natječaja za 2017. neće se uzimati u razmatranje", navodi se u pozivu. 

Konkurs je otvoren do 14.08.2017.godine no dopuna dokumentacije koja stigne u roku u kome je objavljen natječaj će se prihvatiti, navode iz Ministarstva, dok ona koja stigne nakon zatvaranja natječaja neće biti prihvaćena.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti