Promocija investicionih potencijala BiH investitorima u Bavarskoj

21.09.2017. 07:39 / Izvor: Akta.ba
Promocija investicionih potencijala BiH investitorima u Bavarskoj

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima unapređenja ekonomske i investicione saradnje sa njemačkim kompanijama bavarske regije.

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH FIPA-e, Gordan Milinić održao je jučer u FIPA-i sastanak sa generalnom konzulicom Bosne i Hercegovine u Minhenu Ruzmirom Tihić Kadrić.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima unapređenja ekonomske i investicione saradnje sa njemačkim kompanijama bavarske regije. Kako je istakla konzulica Tihić Kadrić, postoji iskazan interes i ogromni potencijali za privlačenje njemačkih investitora u BiH, posebno kada su u pitanju sektor metalne i drvne industrije.

Na sastanku je dogovoreno intenziviranje aktivnosti svih bh. institucija na pripremi promotivnih materijala i investicionih projekata koji bi bili predstavljeni njemačkim investitorima u Bavarskoj.  Planirane su naredne aktivnosti FIPA-e i Generalnog konzulata BiH u Minhenu, uz istaknutu otvorenost za saradnju sa predstavnicima Privredne komore Bavarske i organizaciju sastanaka njemačkih i bosansko-hercegovačkih privrednika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti