Lović & Co planira graditi novi objekat u Lukavcu

09.10.2017. 13:00 / Izvor: Akta.ba

Lović &Co trenutno radi pokrivanje Velbosove zgrade u Mostaru, a nedavno su kupili i zemljište u Lukavcu, gdje planiraju  graditi novi objekat.

Menadžment kompanije Lović &Co je zadovoljan poslovanjem u prvih devet mjeseci ove godine. Proširili su proizvodni asortiman sa metalnim ormarima, dok su prodaju proširili na tržište Hrvatske, Holandije i Njemačke.

Edis Lović, zamjenik direktora kompanije Lović&Co za Akta.ba kaže kako se njihovi proizvodi mogu naći u hrvatskom Pevecu.

"Najznačajniji kupci u BiH su kompanija FIS, TC Bingo i Penny marketi u čijim prodajnim objektima se mogu naći naši proizvodi, kao što su ormarići za prvu pomoć, poštanski ormarić, ormarići za ključeve, pušku, pištolj...", kaže Edis, napominjući da se sve kompletna proizvodnja vrši u njihovom proizvodnom pogonu u Lukavcu koji se smješten na 3.000 m2, opremljen savremenim tehnologijama i mašinama, što kompaniji omogućava da uz kvalitetnu radnu snagu odgovori na sve zahtjeve tržišta.

Lović &Co trenutno radi pokrivanje Velbosove zgrade u Mostaru, a nedavno su kupili i zemljište u Lukavcu, gdje planiraju  graditi novi objekat.

Veliki izazov za kompaniju je kaže Lović izrada tepsije dimenzije 6x6 metara za potrebe manifestacije "Tuzla gastro show" kada će se praviti najveći burek na svijetu.

Lović se prošle sedmice, predstavio sa svojim standardni asortiman proizvoda na Sajmu ZEPS u Zenici. U ponudi su bili limeni krovovi, limeni i metalni ormarići, te fasadni stropni sistemi sa garancijom 40, 20 i 15 godina.

Inače, Lović &Co bavi se proizvodnjom trapeznih limova, imitacijama crijepa od lima, kompletnom limarskom galanterijom, proizvodnjom strujnih, hidrantskih, poštanskih i gardarobnih ormara, te razvodnim ormarima za grijanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti