Grizelj: Komunalna poduzeća su najveći zagađivači u Kantonu Sarajevo

25.10.2017. 07:58 / Izvor: Akta.ba
Grizelj: Komunalna poduzeća su najveći zagađivači u Kantonu Sarajevo

Sredstvima građana Kantona Sarajeva baca se posipni materijal po ulicama koji prelazi u prašinu da ne vidimo što se dešava.

KJKP Rad izvršio je nabavku posipnog materijala i to  2000 tona industrijske soli, a još 1000 tona soli će biti dopremljeno do 15 novembra, nabavljeno je 520 kubnih metara frakcije koja se miješa sa industrijskom soli. Nabavljeno je i 100 tona kalcij-hlorida koji se koristi za mokri postupak, a do početka sezone bit će dopremljeno još dodatnih 100 tona.

Osvrćući se na ovu informaciju, Tomislav Grizelj, vlasnik preduzeća za termoenergetiku, plinsku tehniku, tretman i transport vode "Grizelj", kaže da je Grad Sarajevo u Komunalnom poduzeću Rad Sarajevo još prije 40 godina imao usisivač sa rotacionim četkama za čišćenje posutog posipnog materijala u zimskim mjesecima i prali su ulice sa vozilima koja su imale mlaznice za pranje saobraćajnica.

"Danas nam to ne treba jer su građani imuni na lebdeću prašinu od posipnog materijala. To je dokaz tko su zagađivači u Kantonu Sarajevo. KJKP Kantona Sarajevo su po ne znam koji put pišem najveći zagađivači u Kantonu Sarajevo", kaže Grizelj za portal Akta.ba, pitajući se do kada.

"Državne, federalne, kantonalne  komisije i dalje drže sastanke, radionice pričaju o LEAP, REAP, strategije, Odluke i ne znam kako se sve zovu aktualni akti, a sredstvima građana Kantona Sarajeva bacaju posipni materijal po ulicama koji prelazi u prašinu da ne vidimo što se dešava ili događa", ističe on.

Navodi da premijeri, ministri, ministrice i direktori nisu nikada, kao što ne čine niti danas, odgovarali.

"Je li posrijedi šutnja administracije kao novi standard kojeg su donijele demokratske promjene, bahatost ili se pak radi o nedostatku kućnog odgoja, poslovne etike nije mi znano", navodi Grizelj.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti