Powerchina zainteresirana za Koridor 5-C

10.11.2017. 08:58 / Izvor: Akta.ba
Powerchina zainteresirana za Koridor 5-C

Izvršni potpredsjednik jedne od najvećih kineskih kompanija iskazao je zainteresiranost Powerchine za učešće u izgradnji Koridora 5-C.

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko održao je u Sarajevu sastanak s izvršnim potpredsjednikom Powerchine za Evroaziju Liu Gangćijangom.

Jusko upoznao je gosta o aktivnostima koje provodi Ministarstvo kada je riječ o cestovnoj infrastrukturi, kao i o akcijskom planu za naredni period, ističući posebno značaj izgradnje Koridora 5-C za BiH, kao i drugih cestovnih pravaca navedenih u Okvirnoj prometnoj strategiji.

Izvršni potpredsjednik jedne od najvećih kineskih kompanija iskazao je zainteresiranost Powerchine za učešće u izgradnji Koridora 5-C, ali i drugih infrastrukturnih projekata u BiH.

Gangćijang je kazao da su kineski investitori i kompanije zainteresirani za različite aranžmane u gradnji cestovne infrastrukture u BiH, od koncesionih ugovora, preko javno-privatnog partnerstva ili učešća na međunarodnim tenderima, do gradnje i finansiranja od projektne dokumentacije do završetka posla po sistemu „ključ u ruke“.

Jusko zahvalio se Gangćijangu na posjeti i predočenim planovima koje Powerchina ima u BiH.

Iskazao je spremnost Ministarstva da, u granicama svojih nadležnosti, svim zainteresiranim investitorima osigura ravnopravan status za ulaganje u BiH, sa ciljem izgradnje infrastrukturnih objekata svih vidova prometa, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti