RAP Poslovna ŽENA organizovala "Doručak s poduzetnicama“

19.11.2017. 18:48 / Izvor: Akta.ba

Povodom Svjetskog dana poduzetnica delegacija RAP Poslovna žena ostvarila je saradnju sa Fondacijom lokalne demokratije.

Regionalna Asocijacija Poduzetnica Poslovna ŽENA organizovala je "Doručak s poduzetnicama“, povodom 19. novembra Svjetskog dana poduzetnica. U hotelu Malak na Ilidži okupilo se više od 80 žena – ambasadorica, predstavnice Svjetske banke, Europske banke za obnovu i razvoj,direktorice i vlasnice kompanija,ministrice –ukratko poduzetnice i poslovne zene BiH.

Na važnost i potrebu okupljanja poduzetnica i poslovnih žena Regionalne Asocijacije Poduzetnica Poslovna ŽENA podsjetila je Dženita Zirdum, predsjednica RAP Poslovna ŽENA.

"Danas je Svjetski dan poduzetnica,a sve ste Vi poduzetne i u ime RAP Poslovna ŽENA upućujem Vam čestitku za predan rad i čestitam Vam ovaj dan. Mi smo mlada Asocijacija sa velikim rezultatima. Nastali smo iz potrebe da se okupimo, umrezimo, podjelimo iskustva, znanja i probleme te ojačamo žene u poduzetništvu i poslovnom svijetu. Gdje su uzori za žene? - pitale smo se. Gdje su žene poduzetnice? O njima se ne govori dovoljno. Želimo to promijeniti! Mnogo žena u BiH u tišini i bez puno buke, pokrenulo je vlastiti biznis, čime stvaraju jedan od najbrže rastućih segmenata bh. ekonomije. Možda smo pojedinačno manje vidljive, ali zajedno smo nepobjedive!", poručila je Zirdum.

Tajma Kapić, članica RAP Poslovna ŽENA iz Irske kratko je poručila: "Elinor Roosvel je rekla – Bolje je zapaliti svijeću nego proklinjati mrak. Danas smo mi nosicioci tih svijeća osvjetljavajući put mladim ženama koje žele zakoračiti u svijet poduzetništva.“

Povodom Svjetskog dana poduzetnica delegacija RAP Poslovna žena ostvarila je saradnju sa Fondacijom lokalne demokratije koja upravlja Sigurnom kućom u Sarajevu.

"Tokom jučerašnjeg dana uručena je pomoć Sigurnoj kući i bio je to poseban dan za sve štićenike. Pažnja žena iz Regionalne Asocijacije Poduzetnica Poslovna ŽENA i pokloni promjenili su njihovu svakodnevnicu“, naglasila je Jasmina Mujezinović, direktorica Fondacije lokalne samouprave, te potvrdila nastavak saradnje.

"Doručak s poduzetnicama“ bio je prilika da se žene bolje upoznaju, razmjene poslovne ideje, podjele iskustva, znanja i probleme, te da zajednički djeluju u rješavanju problema i jačamo žene u poduzetnistvu i poslovnom svijetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti