Više od 500 prijava za učešće na Sajmu zapošljavanja JOB4U

04.12.2017. 10:43 / Izvor: Fena
Više od 500 prijava za učešće na Sajmu zapošljavanja JOB4U

Sajam će biti održan 12. decembra  u prostorijama  Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

Više od 500 mladih već je prijavilo svoje učešće na JOB4U - jednodnevnom sajmu zapošljavanja koji će mladima iz cijele Bosne i Hercegovine pružiti priliku da pronađu posao, praksu ili stipendiju.

Sajam će biti održan 12. decembra  u prostorijama  Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, a okupit će poslodavce, predstavnike nevladinog sektora i različitih organizacija, te mlade koji su u potrazi za poslom.

Prisutni će moći posjetiti više od 20 štandova na kojima će se predstaviti potencijalni poslodavci, predstavnici različitih organizacija, ali i firme i organizacije koje mladima nude praksu i stipendije.

Za posjetioce će biti organizovane i interaktivne radionice i predavanja gdje će imati priliku naučiti kako se predstaviti poslodavcu, saznati koja su to perspektivna zanimanja, kako napisati CV, pokrenuti vlastiti biznis, ali naučiti više o volontiranju i prednostima društvene angažovanosti.

Učešće je besplatno, a prijave se vrše na linku.

Tokom sajma posjetiocima će biti  predstavljena i online platforma JOB4U čiji je cilj pomoći u zapošljavanju studenata i mladih. Riječ je o interaktivnoj platformi koja će povezivati mlade osobe koje su u potrazi za stipendijama, praksama i poslovima, te kompanije, organizacije i institucije.

Organizator JOB4U – jednodnevnog sajma o zapošljavanju je STUDOMAT, online platforma namijenjena studentima i mladima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti