Nejira Nalić, direktorica MKF MI-BOSPO: Okrećemo se novim tehnologijama

21.12.2017. 09:32 / Izvor: Akta.ba
Nejira Nalić, direktorica MKF MI-BOSPO: Okrećemo se novim tehnologijama

Svoje poslovne poteze, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavila Nejira Nalić, direktorica Mikrokreditne fondacije MI-Bospo, Tuzla.

Još jedna poslovna godina je na izmaku. Pretpraznične dane iskoristili smo sa razgovor sa bh. privrednicima koji stvaraju nove vrijednosti i direktno utiču na ukupno poboljšanje uvjeta života u našoj zemlji.

Svoje poslovne poteze, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavila Nejira Nalić, direktorica Mikrokreditne fondacije MI-BOSPO, Tuzla.

  • 2017. godina je na izmaku, da li su ispunjeni svi vaši zacrtani planovi?

Pozitivan poslovni rezultat nas prati posljednjih godina, te tako i 2017. godina donosi uspješne pokazatelje poslovanja. MI-BOSPO je ostvario planirani rast, sa 53 miliona KM kreditnog portfolia koji su u rukama 22.000 klijenata, sa 0,40% portfolia u riziku preko 30 dana. U mikrofinansijskom sektoru ovo su jako dobri rezultati i MI-BOSPO je jako ponosan na svoje klijente/ice i zaposlenike koji su doprinijeli ovakvim rezultatima.

  • Po čemu ćete je pamtiti?

Dosta uloženog truda uvijek daje rezultate; MI-BOSPO je i ove godine dosta ulagao u svoje zaposlene, a to je uvijek dobra investicija. Osim toga, družili smo se sa našim klijentima/cama, kao i svih dvadest i više godina, osim što smo im primarni izvor finansiranja, mi im pružamo neophodnu nefinansijsku podršku. Pamtićemo 2017. godinu po brojnim znacima zahvalnosti naših, prvenstveno, klijentica, što nam je potvrda da smo na pravom putu.

  • Najbolji poslovni potez/odluka u 2017. godini?

Teško je odgovoriti na ovo pitanje obzirom da se naše poslovanje ogleda kroz dosta manjih i većih poslovnih poteza. Najbolji potez je uvijek onaj pravi u datom trenutku.

  • Koji su planovi za narednu godinu?

U narednoj godini idemo u korak s vremenom, okrećemo se novim tehnologijama, vrijeme je digitalizacije, i MI-BOSPO će, kao obavezu prema svojim korisnicima, pratiti tehnološki napredak.

  • Šta biste poželjeli sebi, ali i poslovnim partnerima u 2018. godini?

Dosta dobrih poslovnih odluka, zdrave konkurencije koja unaprjeđuje takmičarski duh, iz kojeg profitiraju klijenti, i kvalitetni međuljudski odnosi. Prije svega toga, svim čitateljima, našim klijentima/cama i zaposlenima želimo mnogo zdravlja i lične sreće u godini koja je ispred nas.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti