'Nelt' i 'Grijanjeinvest' i u 2017. nastavili saradnju

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

"Nelt" i "Grijanjeinvest" i u 2017. nastavili saradnju

Za DC u Istočnom Sarajevu i DC Laktaši ugrađeni su i dodatni izvori za hlađenje – čileri.

26.12.2017. 11:10 / Izvor: Akta.ba

Nakon prošlogodišnje uspješne realizacije projekta za dodatno hlađenje najvećeg skladišta u Centralnom distributivnom centru u Istočnom Sarajevu regionalnog lidera na polju distribucije, grupacije "Nelt", preduzeće "Grijanjeinvest" je tokom 2017. godine izvodilo radove na poboljšanju mikroklimatskih uslova (prije svega temperature i strujne slike tokom ljeta) u skladištima DC Laktaši i DC Bijeljina.

Pored uređaja koji su omogućili ujednačeno temperatursko polje u skladištu tokom ljeta, što je bilo prilično zahtjevno imajući u vidu da se radi o prostoru visine preko 12 metara, na 10-ak lokacija skladišta u Istočnom Sarajevu su ugrađeni uređaji koji mjere temperaturu i trenutno, putem interneta, obavještavaju rukovaoce ukoliko je došlo do određenih poremećaja.

Za DC u Istočnom Sarajevu i DC Laktaši ugrađeni su i dodatni izvori za hlađenje – čileri koji, uz postojeće rashladne mašine, objektima daju veliku pogonsku sigurnost.

Pored toga, novi čileri su u izvedbi toplotnih pumpi, što omogućava njihovo korišćenje u većem dijelu grejne sezone, a samim tim i značajne uštede u potrošnji energije za grijanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti