11 godina KING ICT-a u BiH obilježeno velikim projektima i nagradama

17.01.2018. 11:59 / Izvor: Akta.ba
11 godina KING ICT-a u BiH obilježeno velikim projektima i nagradama

Među najznačajnijim projektima je svakako projekat e-Usluge kojim je povezano 14 institucija Bosne i Hercegovine.

Jedanaesta godina KING ICT-a u BiH obilježena je velikim projektima i osvojenim nagradama. Među najznačajnijim projektima je svakako projekat e-Usluge kojim je povezano 14 institucija Bosne i Hercegovine, kazao je za poslovni portal Akta.ba Adis Pobrić, direktor kompanije KING ICT iz Sarajeva.

Pojašnjava, kako se radi o dosad najkompleksnijem projektu e-Usluga na području BiH koji doprinosi digitalnoj transformaciji bosanskohercegovačkog društva.

"Pilot usluge i servisi omogućit će građanima i pravnim osobama brži i jednostavniji pristup informacijama, a javnoj upravi transparentniji način rada. Implementacija projekta trajala je 15 mjeseci, a na njegovoj realizaciji učestvovalo je preko 100 stručnjaka", kazao je Pobrić, pojašnjavajući kako se na projekat e-Usluge oslanja i projekat implementacije novog Data centra za Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH, a u produkciju je pušten i Sistem za isplatu poticaja u poljoprivredi na području Federacije BiH.

Navodi, kako je u konkurenciji Microsoft partnera koji isporučuju vodeća rješenja za korisnike bazirana na Microsoft tehnologiji, KING ICT proglašen Microsoft partnerom godine za Bosnu i Hercegovinu za 2017. godinu.

"Kompanija Microsoft svake godine dodjeljuje partnerska priznanja u brojnim kategorijama na globalnom i državnom nivou, a ove godine u izboru je učestvovalo više od 2.800 učesnika iz 115 zemalja", pojašnjava Pobrić.

U 2018. godini KING ICT poslovanje nastavlja sa novim sistem-integracijskim projektima u raznim djelatnostima: telekomunikacijama, finansijama, privatnom i javnom sektoru uz očekivani rast prihoda i broja zaposlenih ljudi.

"Nadamo se, koliko je to moguće, i povoljnijoj ekonomskoj i političkoj klimi u BiH što bi u velikoj mjeri olakšalo poslovanje svim privrednim subjektima", navodi Pobrić, podcrtavajući kako su pored njihovih vrijednih zaposlenika koji su najzaslužniji za uspjehe ostvaren u prethodnoj godini, svakako zahvalni i svojim partnerima koji su im podrška u sistem-integracijskim projektima.

"Želja nam je da svi zajedno i u budućnosti budemo jedan od stubova razvoja IT tržišta u Bosni i Hercegovini", zaključuje Pobrić.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti