Zaimović: Potrebno je uložiti napore u cilju sklapanja Kolektivnog ugovora

30.01.2018. 07:40 / Izvor: Akta.ba
Zaimović: Potrebno je uložiti napore u cilju sklapanja Kolektivnog ugovora

Poslovna politika kompanije BH Telecom je fokusirana na pozitivne trendove kad je u pitanju povećanje broja korisnika.

Povodom medijskih objava u vezi sa sklapanjem Kolektivnog ugovora za područje telekomunikacija u FBIH, najavom štrajka od strane Sindikata BH Telecoma te plasiranja netačnih informacija u vezi prava i privilegija zaposlenika BH Telecoma, Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma je istakao da je neophodno uložiti dodatne napore da se dođe do kolektivnog ugovora koji neće preferirati bilo kojeg radnika u javnom sektoru.

"Trenutno su pregovori između Sindikata radnika BH Telecoma i Vlade FBiH prekinuti. Potrebno je uložiti dodatne napore da se dođe do Kolektivnog ugovora koji ne bi trebao preferirati bilo kojeg radnika u javnom sektoru. Radnika je, naravno, neophodno zaštititi, ali nikako da prava radnika bilo kojeg javnog preduzeća, pa bio to radnik BH Telecoma ili Elektroprivrede BiH, znatno odskaču u odnosu na prava drugih zaposlenika", kazao je Zaimović, te dodao kako u  u BH Telecomu nema otpremnina od 100 hiljada KM. Dodaje kako u posljednje tri godine niko nije dobio takvu otpremninu, osim one otpremnine koja je propisana pravilnikom, odnosno prepisana iz ranijeg Kolektivnog ugovora o radu.

"U BH Telecomu otpremnina iznosi sedam prosječnih plata što je daleko od  iznosa koji  su navedeni u medijskim objavama. Također, zaposlenici BH Telecoma nemaju nikakva posebna prava kada je riječ o školovanju djece i naknadama za isto", rekao je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma.

Poslovna politika kompanije BH Telecom je fokusirana na pozitivne trendove kad je u pitanju povećanje broja korisnika, tehnološki razvoj kompanije i unaprijeđenje ponude usluga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti