Uloga i značaj HACCP sistema u prehrambenom sektoru
Predavač je bio Anel Hurem, inžinjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom na rukovodećim poslovima u prehrambenom sektoru.
Radionica "HACCP sistem - Uloga i značaj u prehrambenom sektoru" održana 14. februara 2018. godina u Privrednoj komori Kantona Sarajevo organizirana je sa namjerom da pojedincima sa ili bez radnog iskustva, stručnjacima i radnicima u privatnim kompanijama, uposlenicima državnih institucija i drugima koji su involvirani u prehrambeni sektor približi praktičnu primjenu HACCP sistema, te ih upozna sa mehanizmima proizvodnje hrane sa ovim instrumentima kontrole.
Ciljevi radionice su upoznavanje sa pojmovima, komponentama i značajem HACCP sistema, upoznavanje sa Codex Alimentarius-om i upoznavanje učesnika sa namjenom HACCP sistema.
Predavač je bio Anel Hurem, inžinjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom na rukovodećim poslovima u prehrambenom sektoru, i iskustvom u vođenju radionica, konsultacije, implementacija i auditiranje HACCP sistema i ISO standarda.
I ova radionica je relizirana u okviru Programa unapređenja institucijske i poduzetničke infrastrukture, Poticaja i razvoja male privrede Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Privredna komora Kantona Sarajevo, kroz novoformirani Centar za poduzetništvo i inovacije.
Komora u okviru ovog programa organizira set besplatnih seminara/radionica namijenjenih, prvenstveno, polaznicima koji su nedavno započeli svoj biznis ili namjeravaju to u skorije vrijeme učiniti.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.