AKTIVNOSTI PKKS

Osposobljavanja stručnog kadra za potrebe privrede

23.11.2023. 12:49 / Izvor: Akta.ba
radionica

Privredna komora Kantona Sarajevo organizirala je krajem 2023. godine set od četiri radionice namijenjene poslovnom sektoru.

Privredna komora Kantona Sarajevo organizirala je krajem 2023. godine set od četiri radionice namijenjene poslovnom sektoru i predstavnicima srednjih stručnih škola, a s ciljem unapređenja procesa provođenja praktične nastave kod poslodavaca, te razmjene informacija i afirmacije novih zanimanja kako kod mladih, tako i u školama i firmama. 

Ovu aktivnost Privredna komora Kantona Sarajevo provodi u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i TaiwanBusiness – EBRD Fondom za tehničku saradnju, kroz EBRD program Inicijativa privatnog sektora za mlade / Private Sector Youth Initiative (PSYI) u BiH, faza dva za Kanton Sarajevo.  

radionica

 

U okviru četvrte po redu radionice, održane 23. novembra 2023. godine, polaznici su posjetili JU Srednju školu za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu i njihovu radionicu, gdje se već treću godinu provodi nastavni plan i program za automehatroničara.

Kroz dijalog sa rukovodstvom škole, nastavnim kadrom i učenicima prisutni su bili u prilici dobiti više informacija o ovom sve atraktivnijem zanimanju, kao i o mogućnostima uspostavljanja zajedničke saradnje u pravcu što efikasnijeg osposobljavanja stručnog kadra za potrebe privrede.  

Kako je to u više navrata istaknuto tokom ove edukacije, neophodno je sinergijsko djelovanje svih ključnih aktera da se proces provođenja praktične nastave kod poslodavaca unaprijedi, o čemu će se detaljnije razgovarati na okruglom stolu zakazanom za 7. decembar 2023. godine u Privrednoj komori Kantona Sarajevo. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti