Nova generacija catering majstorica u Bihaću

26.02.2018. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Nova generacija catering majstorica u Bihaću
OTVORI GALERIJU

Kroz treninge i praktične radionice polaznice su se upoznale s osnovama cateringa.

U Centru za edukaciju i istraživanje "Nahla", podružnica Bihać, dodijeljeni su certifikati za još jednu generaciju majstorica za catering. Kroz treninge i praktične radionice polaznice su se upoznale s osnovama cateringa  koji je sve prisutniji u našem ugostiteljstvu.

Polaznice su za diplomski rad oranizirale finger-food posluženje za oko 100 zvanica gdje su u  slanim i slatkim delicijama mogli svi uživati. Polaznice su savladale i osnove nutricionizma koje je vodila prehrambeni tehnolog i  cand.mag.nutricionizma i cand.mag industrijskog menadžmenta Zineta Horozović a radionice iz ugostiteljstva su vodili: Habiba Nuhić, catering majstorica iz prve generacije i  stručni savjetnik za kvalitet i sigurnost hrane Hamid Kujraković iz Udruženja kuhara BiH.

Na završnoj svečanosti dodjele cerifikata direktorica Meliha Rifatbegović-Haskić čestitala je je polaznicama na uspješno završenoj obuci i istakla da će Nahla i dalji biti na putu osnaživanje žene obrazovanjem i kreiranjem poticajnog okruženja za lični razvoj i kompetentno učešće u društvenim procesima posebno u oblasti turizma.

Partneri projekta Vispak Visoko, Menprom Tuzla, Meggle Unionfoods Čitluk, Klas Sarajevo, Zvijezda, MS Alem i Alpeks osigurali potrebne radne materijale za praktične radionice obuke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti